Mehmetçikler için kurban kestiler - EDİRNE



: - Zeytin Dalı Harekatı - Mehmetçikler için kurban kestiler - Hayırseverlerin ve kaymakamın açıklaması - Kurban kesimi ve dua edilmesiMehmetçikler için kurban kestilerEDİRNE (AA) - Edirne 'de hayırseverler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçikler için kurban kesip dua etti.Havsa ilçesine bağlı Osmanlı köyünde düzenlenen programda, 8 hayırsever vatandaşın aldığı dana kesim alanına getirildi.
Dar'ül Hadis Camisi İmamı Mahmut Eroğlu ve törene katılan vatandaşlar, Mehmetçikler için dua etti. Duanın ardından, yaklaşık 1 tonluk dana kurban edildi.Havsa Kaymakamı Yunus Ataman, gazetecilere yaptığı açıklamada, kahraman Mehmetçiğin Zeytin Dalı Harekatı'na başarıyla devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin güvenliği için yapılan harekata destek olmak için hayırseverlerin dana kurban ettiğini belirten Ataman, "Allah askerlerimize, ordumuza yardımcı olsun. Askerlerimize muzafferiyet nasip etsin. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Orada şehit olan, şehadete yürüyen askerlerimiz, kahramanlarımız var. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.
Hayırsever Selman Astürk de Türk milletinin ve tüm Türkiye'nin Mehmetçiğin her zaman yanında olduğu göstermek amacıyla kurban kestiklerini belirterek, hayırlı olmasını diledi. - "Birlik ve beraberlik için niyet ettik"Hayırsever Cemal Günay ise vatandaşların ve esnafın her zaman devletin yanında olduğunu ifade etti.
Birlik ve beraberlik için niyet ettikleri kurbanı kestiklerini anlatan Günay, kurban etinin cuma günü Selimiye Camisi'nde şehitler için okunacak mevlitin ardından ikram edileceğini açıkladı.
Hayırseverlerden, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu da Zeytin Dalı Harekatı'nın 12. gününde olduğunu hatırlattı.Mehmetçiğin terörü ve teröristi temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Muştu, "Allah hepsinin yardımcısı olsun. ülkemizin yardımcısı olsun inşallah. Bugün de 2 sivil şehidimiz var. Biri bombalı araç saldırısında, biri de Reyhanlı'ya atılan roket sonucunda. Geçen hafta da camiye roket atmışlardı. Bizim gittiğimiz yolun doğru olduğunu görüyoruz. İnşallah sonuna kadar ordumuzun ve devletimizin yanındayız. Gerektiğinde de savaşmaya hazırız, kimsenin bundan şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

Şehadet Beraberlik Hayırseverler Saldırı Bombalı Araç 

31 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı