Mardin’de kadınlara festival gibi konser

Funda Arar sahne'de şarkı söylerken
Er Kadın Kadınlar Günü Sivil Toplum Kadın Derneği Halk Oyunları 

-Funda Arar yakın çekim detay
-Mardin Valisi Mustafa Yaman Funda Arar teşekkür
-Mardin Valisi kadınlara çiçek atarken
-Konser alanı vatandaşlar eğlenirken
-Festival alanında standlardan detaylar
-Erbani ekibi detay gösteri
-Ak Parti Mardin İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Hekimoğlu açıklama
-Ak Parti Artuklu İlçe Başkanı Gülbahar Mavidemir açıklama
-Lider Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Onur Yanar açıklama
-Erbani gösterisi detay
-Stantlardan detay

( MARDİN ) MARDİN

- Mardin Valiliği ve Büyükşehir belediyesi, Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde şehrin kadınları için festival havasında bir organizasyona imza attı. Afrin'deki Mehmetçiklere destek için el emekleri göz nuru ürünleri de stantlarda satışa sunan kadınlar, sanatçı Funda Arar konseri ile doyasıya eğlendi. Mardin Valiliği ve Büyükşehir Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Daire Başkanı Doktor Mehtap Bingül ev sahipliği yaptı. Mardin İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar’ında katıldığı etkinlikte Mardin ilçe kaymakamları ve belediye başkan vekilleri eşleri ile alanda yer aldı. Mardinli kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kadınlar sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan stantları ziyaret ederek, açılan stantlarda Erbane gösterisi, halk oyunları, sirk gösterileri ile doyasıya eğlendi. Kadınlar günü için bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Afrin operasyonunda ki Mehmetçikler için el emeklerini satışa sundu. Gün boyu sivil toplum kuruluşlarının etkinlerinde keyifli bir gün geçiren Mardinli Kadınlar saat 16.30 başlayan Funda Arar konseri ile coştu. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman etkinliklere ve konsere katılan kadınlara şiirle seslenerek kadınlar gününü kutladı. Şarkıcı Funda Arar Mardin’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Yüzlerce kişinin katıldığı konserde renkli görüntüler oluşurken Mardinli kadınlar ve sivil toplum kuruluşları Mardin Valiliği'ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman’a kadınlara verdiği değer ve Mardin’de ilklere imza attığı için teşekkür ettiler. Mardin'de kadınlar Mehmetçikler için stant açtı Ak Parti Mardin İl Başkanlığı Kadın Kolları olarak Afrin’de ki Mehmetçiklere destek için el emeklerini satışa sunduklarını ifade eden Ak Parti Mardin İl Başkanı Hülya Hekimoğlu, "Afrin’de ki askerlerimiz için standımızı açtık. Buraya gelen katkılar ve destekleri Afrin de ki askerlerimize ulaştıracağız” dedi.
Mardinli kadınlar gelecekten umutlu Ak Parti Artuklu İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Mavidemir Mardin'deki etkinlikten çok mutlu olduklarını ifade ederek: “Mardin’de kadınların bir arada olması bizleri sevindirdi. Bu huzurumuzun aratacağına işaret etti” diye konuştu.
Mardin'imizi her zaman böyle görmek istiyoruz diyen Kızıltepe Lider Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Onur Yanar, “ Lider kadın derneği olarak bu platformda olmaktan çok mutlu olduk. Erbani ekibi ile güzel bir görsel şölen kültür tanımına vesile olduk. Belediyemize ve valimize teşekkür ederiz” dedi.

8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı