Mantarın tantunisini yaptılar - MERSİN

- Erdemli Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik’in personeline gül dağıtması - Orman personelinin Çamlar altında mantar araması yapması - İşletme Müdürü İsmail Çelik ile Üzümlü Mahalle muhtarı Mustafa Başbilen’in mantar bulduklarını söylemesi ve işletme müdürünün mantarları çantasına koyması - Mantar arama çalışmasından görüntü - Mantar toplayan kadınlarla yapılan röportaj - Orman İşletme müdürü İsmail Çelik ile yapılan röportaj - Köylü kadınlarının mantardan tantuni yapma görüntüsü - Üzümlü köyünden mantar tantunisi yapan Hatice Çalışkan ile yapılan röportaj - Mantardan yapılan tantuniyi bekleyen vatandaşlardan görüntü - Üzümlü Mahalle muhtarı Mustafa Başbilen ile yapılan röportaj - Kadınların mantar tantunisini dürüm yapmaları - Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ile yapılan röportaj - Üzümlü köyünden görüntüMantarın tantunisini yaptılarMERSİN (AA) - Mersin 'in Erdemli ilçesinde yaşayan kadınlar, kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan tantuniyi, et yerine mantarla yaptı.Erdemli ilçesine bağlı Üzümlü Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, üzüm pekmezinden birçok ürün elde etmenin ardından şimdide zeytinyağı kullanarak mantar tantunisi yaptı.Üzümlü Mahallesi Muhtarı Mustafa Başbilen, yaptığı açıklamada, ormanlık alandan topladıkları kanlıca mantarından et ve tavuk tantunisi gibi mantar tantunisi yaptıklarını söyledi.

Bunu ilk kez kendilerinin yaptığını belirten Başbilen, "Mantar tantunisini yurt geneline tanıtmak istiyoruz. Zeytinyağıyla yapılan mantar tantunisini yiyen bir daha bırakamaz. Damak tadımıza Üzümlü köyü olarak bir yeni lezzet daha ekmenin mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.
Topladıkları kanlıca mantarının zeytinyağı ile tantunisini yapan Hatice Çalışkan ise, üzüm pekmezinden elde ettikleri çeşit çeşit mamullerin ardından mantarın tantunisini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öte yandan Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine, 2017 yılındaki gösterdikleri başarılı çalışmalarından dolaylı mantar tantunisi ikram edildi.
Kanlıca Ormanlı Zeytinyağı Bulduk Irak 

4 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı