Manisalı öğrenciler 'teknoloji yıldızı' olmak için yarıştı

Manisa lı öğrenciler "teknoloji yıldızı" olmak için yarıştı - Salondan genel görüntüler Manisa lı öğrenciler "teknoloji yıldızı" olmak için yarıştıMANİSA (AA) - Manisa 'da, geleceğin "teknoloji yıldızı" olmak isteyen öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projeleri kapsamında hünerlerini sergiledi.Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışması sonucu başlatılan proje kapsamında, Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonu'ndaki uygulama sınavına 440 öğrenci katıldı.
Yaklaşık 2,5 saat süren sınavda öğrenciler projelerini en iyi şekilde yapıp jüriye anlatmak için ter döktü. Aileleri de dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti. Manisa Valisi Ahmet Deniz, Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde amacın, yetenekli gençlerin tespit edilmesi olduğunu belirtti.
Burada yetişen gençlerin Türkiye'nin teknolojik geleceğinde önemli yere sahip olacağını dile getiren Deniz, "Çocuklarımız her şeyimiz, geleceğimiz. Onlar için yapılan her şey çok değerli ve kıymetli. İnşallah Türkiye gelecek yıllarda bu çocuklarımız sayesinde güzel yerlere varacak." dedi.

Yarış Teknoloji Allah Öğrenciler 

5 Mayıs 2019 Pazar günü yayınlandı