Malezyalıların drift tutkusu - KUALA LUMPUR

- Drift yapan araçlardan detaylar - Go - kart drift platformundaki araçların yarışı - Platform sahibi John Lee ile röportaj Malezya lıların drift tutkusu - Drift tutkunu Malezya lılar, Asya'nın ilk go - kart drift platformuna akın ediyor - Ayda yaklaşık bin 500 kişinin gittiği platformda drift heyecanı yaşamak isteyenler, 10 dakikalık yarış için 90 Malezya ringgiti (yaklaşık 75 lira) ödüyor - Haftalık düzenlenen go - kart drift şampiyonasını kazananlar, Yeni Zelanda'da yarışma hakkı elde ediyorKUALA LUMPUR (AA) - ADEM ŞALVARCIOĞLU - Malezya ’nın başkenti Kuala Lumpur’da bulunan Asya'nın ilk, dünyanın üçüncü go - kart drift platformu, drift tutkunlarının akınına uğruyor.Yeni Zelanda’daki iki platformdan sonra Malezya 'da açılan ilk go - kart drift platformu, go - kart arabalarıyla drift tutkunlarına yarış imkanı sağlıyor.Ayda yaklaşık bin 500 kişinin gittiği platformda drift heyecanı yaşamak isteyenler, 10 dakikalık yarış için 90 Malezya ringgiti (yaklaşık 75 lira) ödüyor. - Go - kart drift şampiyonasıPlatformda go - kart drift şampiyonaları da düzenleniyor.Yarışlar, genellikle haftada bir ve gece yarısı düzenleniyor. Yarışların bir turunda 6 araba yarışabiliyor. Benzinle çalışan arabaların hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşıyor.Yarışlar, bir yıl boyunca devam ediyor. Ligde ilk üçe girenler, projenin ana vatanı olan Yeni Zelanda’da düzenlenen şampiyonaya katılma hakkı kazanıyor. - Drift için özel tasarım arabalar kullanılıyorPlatform sahibi John Wong, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Asya'da ilk kez Kuala Lumpur'da bu tür bir platform açıldığını belirterek “Yaklaşık 2 senedir Kuala Lumpur’da faaliyet gösteriyoruz. Malezya ’da drift tutkusu, bir yaşam biçimi haline geldiği için bu projenin tutacağını biliyorduk. Zaten de öyle oldu. Bizim platformumuzun diğerlerinden farklı olduğunu belirtmek istiyorum. Diğer go - kart arabalarıyla drift yapamazsınız. Bizim arabalarımız tamamen drift için tasarlanmış arabalar.” dedi.
Platformun yüzde 100 güvenli olduğunu vurgulayan Wong, “Bizim için öncelik müşterilerimizin güvenliğidir. Bu nedenle kullanılan arabalar, kesinlikle devrilmemek üzere ve drift yapmak için uygun şekilde tasarlandı. Diğer go - kart arabalarıyla bunları yapamazsınız.” diye konuştu.
Kuala Lumpur’un en işlek semtlerinden biri olan Bukit Bintang’daki bir alışveriş merkezinin otoparkının 5. katında bulunan platform, yerel saatle 02.00'ye kadar hizmet veriyor. Platformda bazen go - kart arabalarının yerine gerçek arabalarla da drift gösterisi düzenleniyor. - Malezya ’da drift tutkusu Malezya lılar, sık sık düzenlenen drift yarışları büyük ilgi görüyor. Malezya lıların tutkusu "Kuala Lumpur Drift" filmiyle de beyaz perdeye taşınmış ve film en çok izlenenler listesine girmişti.
Alışveriş Beyaz Perde Özel Tasarım Şampiyon Alışveriş Merkezi 

17 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı