Makine Teknikeriydi şimdi milli Jet Ski üretecek

Jet Ski detay
Kalifiye Kar Motosikleti Yurt Dışı Leman Gesi 

-Proje sahibi Metin Öznülüer röportaj

( ERZURUM - ÖZEL - HD) ERZURUM

- Erzurum’da üç yıl önce 55’inci Bakım Merkezi Komutanlığından emekli olan makine teknikeri Metin Öznülüer, jet ski (kar motosikleti) üretimi için çalışmalara başladı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in prototip için destek vereceği projenin gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin yurt dışından ithal ettiği kar motosikletleri Erzurum’da üretilecek. Emekli olduktan sonra Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesinde Mesa-Teknik Ltd. Şti.’yi kuran Metin Öznülüer, Türkiye’nin yıllardır yurt dışından ithal ettiği kar motosikleti imalatı için proje hazırladı. Çogunlukla Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde farklı amaçlarla kullanılan kar motosikletlerinin Türkiye’de üretiminin yapılmadığını belirten Öznülüer, prototip için projesini Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e sundu. Başkan Sekmen yakından ilgilendiği proje için “Yerli üretim için ne gerekiyorsa yaparız” diyerek destek sözü verirken, Öznülüer projenin Türkiye ve Erzurum için önemli kazanımlar sağlayacağını dile getirdi. “Motorunu bile biz yapacağız” Türkiye’nin kar motosikletlerini Japonya, Kanada, Finlandiya ve Amerika gibi ülkelerden ithal ettiğini bunun önüne geçmek için bu projeyi başlattığını ifade eden Öznülüer,”Basta silahlı kuvvetler olmak üzere, saglık, akut ve ilgili spor dallarında kullanılan bu ürünlerde dısa bagımlılıgı ülkem adına ortadan kaldırmak istiyorum. Amacım Türkiye’ye ait kendi milli kar motosikletimizi üretmek. Bunun için prototip hazırlığındayım. Bu konuda sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen destek sözü verdi. Prototipi hazırladıktan sonra KOSGEB’in sunmus oldugu (yurt dısından ithal edilen ürünlerin yurt içinde üretilmesi) başlıklı destege müracaat ederek 5 milyonluk makine ve teçhizat almak ve genel üretim tezgahlarında seri üretim yapmak için çalışacağız” diye konuştu.
“Yurt dışına satacağız” Projenin gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin yerli ve milli bir ürününün Erzurum’da üretileceğini vurgulayan Metin Öznülüer,“Her şeyden önce bu sektörde dısa bagımlılıgımız ortadan kalkacak. Üstelik bahse konu kar motosikletlerini ülkemizde en çok kullanan kesim silahlı kuvvetlerdir. Silahlı kuvvetler envanterinde bulunan yüzlerce kar motosikletleri çesitli markalardan olusmakta olup hemen hemen tamamına yakın kısmı eski nesil araçlardan olusmaktadır. Ülkemizde bu ürün üretildigin de silahlı kuvvetlerin en büyük sıkıntılarından biri otomatikman ortadan kaldırılmıs olacaktır. Sadece silahlı kuvvetler değil birçok kurulusun bu alandaki sorunları çözülmüs olacak. Ayrıca Seri üretime geçmemiz halinde de kış ikliminin yaşandığı ülkelere bayilikler vermek yurt dısı satısları yapabiliriz. Bununla birlikte kalifiye teknik eleman yetistirilmesinde de öncü bir rol oynayacağız” dedi.
(ST-AA)
24 Temmuz 2018 Salı günü yayınlandı