Mahmut Tanal'dan şok hareket

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da yerel bir televizyonun canlı yayını sırasında ayağını masaya uzatıp çorabını çıkardı.
Bank Asya Mahmut Tanal Diyarbakır Milletvekili 


Aslen Şanlıurfalı olan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, memleketindeki temasları kapsamında dün Bank Asya'ya giderek hesap açtırdı. Bank Asya'ya el konulmasına tepki için hesap açtıran Tanal, TBMM'ye de milletvekili maaşının açtırdığı hesaba yatırılması için başvuracağını söyledi.

Bu olayın ardından CHP'li Tanal bugün yerel Edessa Tv'de yayınlanan bir canlı yayın programına katıldı. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Tanal, Bank Asya'ya destek vermesine ilişkin yöneltilen soruya ilginç bir yöntemle cevap verdi.

ÇORABINI ÇIKARDI

Sorunun ardından sol ayağını kaldıran ve çorabını çıkarak kameralara gösteren Tanal, herkesi şaşırtan bu davranışını şöyle açıkladı;

BANA MİLİTAN MİLLETVEKİLİDİR DİYORLARDI

' Balyoz davasında mahkeme önüne 3 metre yüksekliğinde barikatlar kurulduğu için kimseyi duruşmaya almıyorlardı. Ben o barikatlardan atlarken, sol ayağım kırıldı. Bu ayağımda 10 tane platin vardı. Ben izleyicilerimden özür diliyorum. Bilemiyorum nasıl gösterebilirim şu ayağımda L tipi olarak 10 tane parçalı platin takıldı. Topuğumda çökme vardı. Ayağım kısalıyordu. Kemik tozlarıyla bunun altı beslendi. Şimdi güçlükle ayakta yürüyorum. O dönemin kumpas mahkemesi yine bu iktidarın atadıkları yargıçlardı. Yargıyı bir siyasi sopa olarak kullanıyorlardı. Adaletin tecellisi için değildi. O dönemde bu yaşananlara karşı çıkıyordum. Bizi duruşmaya almıyorlardı. O dönemde bu havuz medyası bana diyorlardı ki bu Mahmut Tanal, militan milletvekilidir diyorlardı.

BANK ASYA'YA DESTEK VERİYORUM

Bu Tanal Ergenekoncudur, bu Mahmut Tanal Balyozucu milletvekili diyorlardı. Ben ne Ergenekoncuyum, ne de Balyozcuyum. KCK Diyarbakır duruşmasına gittim. 80 polis ana avrat ne küfürler vardıysa hepsini sıraladı ve o dönemde beni KCK'lı yaptılar. Bugün de haksız ve hukuksuz şekilde mağdur edildiği için Bank Asya'ya destek veriyorum. '

7 Şubat 2015 Cumartesi günü yayınlandı