Maçta kalp krizi geçiren futbolcunun tedavisi sürüyor - MANİSA

- Futbolcuların toplu çekilmiş fotoğrafı - Kalp krizi geçiren Ramazan Gündür'ün fotoğrafı - Ramazan Gündür'ün sedyedeki fotoğrafı - Kardiyoloji uzmanı Uzman Doktor Hüseyin Tunar'ın açıklaması - Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Himmet Efe Cengiz'in konuşması Manisa 'da amatör futbolcu kalp krizi geçirmesi - Maç sırasında kalp krizi geçiren amatör futbolcunun tedavisi devam ediyorMANİSA (AA) - Manisa 1. Amatör Küme C Grubu'nda oynanan maçta kalp krizi geçirerek, ameliyat olan futbolcunun tedavisi devam ediyor.Alaşehir ilçesinde oynanan karşılaşmada oyundan alındıktan sonra kulübede kalp krizi geçiren ve Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Himmet Efe Cengiz'in kalp masajı sonrası hayata döndürülen 38 yaşındaki Ramazan Gündür'ün tedavisi devam ediyor.Salihli ilçesinde özel bir hastanede ameliyat olan Gündür'ün hayati fonksiyonlarının iyi olduğu öğrenildi.Kardiyoloji uzmanı Dr. Hüseyin Tunar, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın 48 saat uyutulacağını söyledi.

Hastanın ilk geldiğinde koma halinde olduğunu ifade eden Doktor Tunar, "Hemen kroner anjiyo salonuna aldık. Anjiyoda sağ atar damarının tamamen tıkalı olduğu tespit edildi. Hemen gerekli işlemler yapılarak tedavi sürecine başlandı. Orada yapılan ilk müdahalede hastanın canlı kalması sağlanmış. Bu çok önemli. Şu anda tüm hayati fonksiyonları iyi durumda. Anestezi Yoğun Bakım Merkezinde gözlem altında. Kritik durumu devam ediyor olsa bile diğer parametreleri iyi durumda. Oradaki ilk müdahale için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
- Tel örgülerden atlayıp müdahale ettimYeşilyurtspor Teknik Direktörü Himmet Efe Cengiz, cezalı olduğu için karşılaşmayı tel örgülerin arkasından izlediğini, kulübeden gelen sesler üzerine örgülerin üzerinden atlayıp, oyuncusuna müdahale ettiğini belirtti.
Müsabakanın 65. dakikasında takım kaptanı Ramazan Gündür kendisini iyi hissetmediğini belirterek sahadan çıkmak istediğini söylediğini aktaran Cengiz, şöyle devam etti:"Bunun üzerine onu oyundan aldım. Soyunma odasına gidip üstünü değiştirdi ve kulübeye oturdu. Ben bu arada cezalı olduğum için maçı tel örgülerin arkasından izliyordum. 75. dakikada kulübeden 'Hocam koş, yetiş' diye bir ses geldi. Hemen örgülerin üstünden atlayıp kulübeye koştum. Gündür’ün yerde yattığını gördüm. Oyuncumun dilinin boğazına kaçmaması için yan çevirdik. Nabzı bir süre sonra atmamaya başladı.
Hemen kalp masajına başladım. Ambulans olmadığı için zaman kazanmak için hemen jandarma arabasına aldık ve yola çıktık. Jandarma aracının içinde de yine kalbi durdu. Ambulansla buluşana kadar kalp masasına devam ettim."
İlk Müdahale Tedavi Süreci Kalp Krizi Kalp Masajı Atar Damar 

12 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı