Kuyularda saklanan buğday ve arpalar toprakla buluştu

Buğday ve arpaların tenekelerle kuyudan çıkarılması
Barla Kuyular Sonbahar Hayvan 

-Buğday ve arpaların torbalara doldurulması
-Traktörlerin tarlada ekim yapması
-Kuyulardan çıkarılan buğday ve arpaların tarlaya getirilmesi
-Genel detaylar
-Çiftçi Bahattin Gür Röp.
-Çiftçi Kadri Aycan Röp.

( MUŞ -HD)- Muşlu çiftçiler bu yıl ekimlerini erken yaptı MUŞ

- Muş'ta bu yıl havaların sıcak geçmesi nedeniyle çiftçilerin kuyularda sakladığı tohumluk buğday ve arpanın ekimine başlandı. Bulanık ilçesinin Mollakent köyünde geçimlerini çiftçilik ile sağlayan vatandaşlar, atadan kalma yaklaşık 200 yıllık kuyu geleneğini sürdürüyor. Sonbaharda metrelerce derinlikteki kuyularda sakladıkları tohumluk buğday ve arpayı çıkaran vatandaşlar, ekim yapmaya başladı.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan çiftçilerden Bahattin Gür, arpa ve buğdayı açtıkları kuyularda sakladıklarını ifade ederek, "Kimi vatandaşlarımız ambarda kimisi ise böyle çukurlarda buğday ve arpasını sonbaharda saklıyor. Kuyularımızın genişliği yerine göre değişiyor, üç metre olan da var iki metre olanda. Bu sene havalar iyi, vatandaşlarımız ekinlerini erkenden yapmaya başladı.
Geçen sene 20 Nisan'da buğdayı çıkarırken, bu sene ikinci ayda bu ürünleri çıkarmaya başladık" dedi.
Kuyularının derinliğinin 3,5 metre ve genişliğinin ise 4 metre olduğunu kaydeden Kadri Aycan ise, "Yaklaşık olarak buraya 4 ton arpa giriyor. Biz ilkbaharda bunları çıkarıp ekiyoruz, 8'inci ayda da biçip hem hayvanlara veriyoruz hem de fazlasını satıyoruz. 8'inci ayda tarladan çıkan ürünleri yeniden ambarlara doldurup ilkbahar için saklıyoruz. Kuyuda ürünlerimiz daha sağlam kalıyor. İçerisine fare giremiyor, bozulmuyor" diye konuştu.

28 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı