Kütahya'ya değer kattılar

Katılımcılar.
Bilimsel Araştırma Hatıra Fotoğrafı Fahri Doktora Uluslararası Öğrenciler 

-Ödüllerin takdimi
-Rektör'ün konuşması
-Detaylar

( KÜTAHYA -HD)- Kuruluşunun 25. yılını kutlayan Dumlupınar Üniversitesi, şehre değer katan kişi ve kurumları ödüllendirdi KÜTAHYA

- Kütahya için hayata geçen, kente değer katmış projelerin örnek olması ve ön plana çıkarılması için Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından kuruluşunun 25. yılı etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen 'Kütahya’ya değer katanlar ödül gecesi' yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Projelerin video sunumuyla anlatılarak ödüllendirildiği ödül gecesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Kütahya’ya Değer Katanlar Ödül Gecesi’nin açılış konuşmasını DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören yaptı. Üniversite olarak sadece eğitimle uğraşmayı yeterli görmediklerine dikkat çeken Rektör Gören, Kütahya’ya değer katmak, değer katanları da unutmamak adına böyle bir etkinliğe karar verdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Remzi Gören, “Şehrin sanatına, kültürüne de dokunmak istiyoruz. Kütahya’yı çok seviyoruz ve sevgi ekmeye çalışıyoruz. Dumlupınar Üniversitesi vefalı, yerli ve milli, değerlerine sahip çıkan bir üniversitedir. Dumlupınar Üniversitesi Kütahya’dır, Kütahya Dumlupınar’dır. DPÜ yönetimi olarak bu güzel şehre değer katalım diye şehrin ulusal ve uluslararası tanınırlığını sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara karşı duyarlı olalım diye 25. yıl kapsamında böyle bir etkinliğe karar verdik. Bu projeye karar verdiğimizde 3 şey düşündük. Birincisi adayları biz belirleyelim, sosyal medya aracılığıyla oylayalım ve en çok oy alan 25’ini seçelim şeklindeydi. İkincisi, kurum ve kuruluşlara, Sivil Toplum Kuruluşlarına yazalım, yaptıkları kıymetli projeleri isteyelim ve aralarından 25 tanesini seçelim şeklindeydi. Üçüncüsü ise projeyi sosyal medya aracılığıyla duyuralım, adayları toplayalım ve DPÜ yönetimi olarak seçelim şeklindeydi. Bu üç alternatiften sonuncusuna karar kıldık. Yani bugün burada ödül verdiklerimizin büyük çoğunluğu gösterilen adaylar arasından seçilmiştir” diye konuştu.
Ödüllendirilen kurum ve kişiler Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Macaristan Pecs Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilen Macaristan Fahri Konsolosu, Kütahyalı iş adamı İsmet Güral, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Mustafa Demir ile öğrencileri Sema Nur Yılmaz, Ahmet Uygur ile Ece Güler, Aysel - Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ahmet İren, Cahit Zarifoğlu İlkokulu Müdürü İdris Işıklı, Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Müze Müdürü Metin Türktüzün, Yazma Eser Kütüphane Müdürü Halil Kahraman, Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi ekibi adına Ali Günhan, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Genel Başkanı Süleyman Çankaya, Meydan Aşevi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazif Kocaçoban, Kütahya Çiniciler ve El Sanatları Esnaf Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, Sera AVM Müdürü Atakan Tahmas, Kanal 43 TV adına Genel Müdür Bahtiyar Ersoy, Gülümser Hatun Termal Tesisini Kütahya'ya kazandıran iş adamı Mete Tetik adına Otel Müdürü Ahmet Erdem, Girişimciler Emre Kul ile Nevzat Çoban, Yenidoğan İlkokulu Sınıf Öğretmeni Necmiye Tortop, Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. İsmail Karakuyu, Doç. Dr. Oktay Şahbaz, Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Engelsiz Hayat Proje Ekibi, İnsanlık Ölmedi Ödülleri Proje Ekibi, Ramil Guliyev, Sevilay Can, Zalike Yaman gecede ödül alan isimler oldu. Ödüller, Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleri tarafından verildi.
"Bir değer de siz katın" sloganıyla yola çıkan 'Kütahya’ya Değer Katanlar Ödül Gecesi', 'Kütahya ve Dumlupınar İçin Söyle' bilimsel araştırma projesi kapsamında seslendirilen 2 parçası Merhum Hisarlı Ahmet’e ait 3 Kütahya Türküsünün video sunumu ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
2 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı