'Kurt Kapanı-21' operasyonu (2) - İSTANBUL

"Kurt Kapanı - 21" operasyonu (2) - İSTANBUL - "Kurt Kapanı - 21" operasyonu - Yapılan uygulamalardan detaylar - Gözaltına alınan şüpheliler BİRLEŞECEK İstanbul 'da "Kurt Kapanı - 21" operasyonu - Kent genelinde tren istasyonu, vapur iskeleleri ve otoyolların da aralarında bulunduğu çok sayıda noktada uygulama yapıldıİSTANBUL (AA) - İstanbul 'da 39 ilçede 178 noktada 2 bin 400 personelin katılımıyla "Kurt Kapanı - 21" uygulaması yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatları doğrultusunda Asayiş Şube Müdürlüğü koordine ettiği ve 15.00'de başlayan "Kurt Kapanı - 21" operasyonuna İstanbul emniyetine bağlı tüm şube ve ilçelerden polisler katıldı.
İlçe Emniyet Müdürlükleri ile Özel Harekat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, İstanbul Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü, Foto Filim Şube Müdürlüğü ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Şube Müdürlüğü personelinin de yer aldığı operasyon Pendik Tren İstasyonu, Mahmutbey gişeler, Beşiktaş iskelesi ve Çamlıca gişeler gibi halkın yoğun bulunduğu tüm ilçelerdeki caddeler ve meydanlar, suç oranının yüksek olduğu semtler, umuma açık mekanların da aralarında bulunduğu 39 ilçede 178 noktada 2 bin 400 personel ile uygulama ve denetim gerçekleştirildi.
Kentin bütün giriş çıkışlarının karadan, havadan ve denizden sıkı bir denetiminden geçirildiği uygulamada halkın can ve mal güvenliği ile huzur ve sükunun sağlanması, meydana gelebilecek muhtemel asayiş ve terör olayları gibi önem arz eden konularda önleme amaçlı, yaya, taşıt sürücülerin ve deniz yolu ile ulaşım sağlayan ve uçak ulaşımı ile İstanbul 'a giriş yapan herkesin denetlenmesine yönelik şok uygulama gerçekleştirildi.
Operasyon kapsamında Çamlıca gişelerde Şırnaktan gelen bir otobüste narkotik köpeği "Maya" ile yapılan aramada bir yolcuya ait valizde yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Valizin sahibi 2 kadın gözaltına alındı.Diyarbakır'dan gelen ve polis noktalarından kaçan bir otomobildeki 2 kişi gişelerde arama noktasında araçtan inerek kaçmaya çalıştı polis 2 kişiyi yaya olarak yakaladı. Bu otomobil de narkotik köpeği ile yapılan aramada aracın çeşitli bölümlerine gizlenmiş uyuşturu madde olduğu tespit edildi. Sökülerek incelenmesi için otomobil Vatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir başka otobüste narkotik suçlardan aranan bir kişi gözaltına alındı. Toplamda 5 gözaltı olurken gözaltına alınanlardan 2'si İran uyruklu kadın.Operasyon kapsamında Pendik Tren İstasyonu önündeki uygulamalarda vatandaşların kimlik, çanta kontrolleri ve üst aramaları yapıldı. Vatandaşlar, halkın can ve mal güvenliği ile huzur ve sükunun sağlanması amacıyla yapılan uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.
Polis ekipleri, şüpheli görülen kişilerin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasını yaparken, umuma açık bazı mekanlar ve iş yerlerinde de arama yapıldı."Kurt Kapanı - 21" operasyonu kapsamında denetim ve uygulamalar, saat 16.00'ya kadar sürdü.
Tren İstasyonu Uyuşturucu Suç Oranı Uyuşturucu Madde Narkotik 

9 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı