'Kurnaz çoban' keçileri zurna ile otlatıyor

Mehmet Kurnaz zurna çalması
Keçi Ormanlı Trol 

-Keçiler
-Röportaj

( SAMSUN -ÖZEL) SAMSUN

- Samsun’un Vezirköprü ilçesinde keçi çobanlığı yapan bir vatandaş keçileri zurna sesi ile alışılmışın dışında farklı bir yöntemle otlatıyor. İlçenin Çekalan Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Kurnaz (47), keçileri zurna çalarak daha derlitoplu bir arada otlatmayı başardığını söyledi.

8 yıldır keçi beslediğini, 2 yıl önce kendi gayretleri ile zurna çalmayı öğrendiğini belirten Mehmet Kurnaz, "Koyunlara kaval çalınır. Ben keçilere zurna çalıyorum. Zurna ile genelde ağır havalar çalıyorum. Zurna sesi ile keçiler daha kolay kontrol ediliyor. Fazla uzağa gitmiyor ve birbirlerinden ayrılmıyorlar. Zurna sesinden ürkmeden otluyorlar. Keçilere zurna çalmak işimi kolaylaştırıyor. Koyunlara kaval, keçilere zurna çalınır" dedi.
110 keçisi bulunduğunu, bunların 60'ının kurbanlık olduğunu belirten Kurnaz, geçimini bu yolla sağladığını, işinden memnun olduğunu söyledi.

Para için düğünlerde zurna çalmadığını kaydeden zurnalı keçi çobanı Kurnaz, meleğinden ve keçilere zurna çalmaktan dolayı mutlu olduğunu, zurna çalarak keçileri etkilemeyi başardığını belirtti.
'Kurnaz çoban', "Koyunlara kaval, keçilere zurna’’ esprisi ile sözlerini tamamlayarak keçilerle ormanlık alanın içlerinde kayboldu.
18 Nisan 2018 Çarşamba günü yayınlandı