Kurban pazarlarında arife hareketliliği - AĞRI

- Kurban pazarlarında arife hareketliliği - Ağrı Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden Ağrı 'da ise hayvan pazarlarında arefe günü dolayısıyla beklenen yoğunluk yaşanmadı. Ağrı lı besicilerden Fatih Yetişir, bu yıl özellikle küçükbaş kurbanlık fiyatlarının düşük olduğunu belirterek, Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını diledi.Atanamayan öğretmen olduğunu belirten besici Recep Yaman ise "Şu an çobanlık yapıyorum, hayvancılıkla uğraşıyorum. Dolar ve avronun yükselişiyle hayvan piyasasında satışlar azaldı. Bugün arefe günü olmasına rağmen ancak birkaç tane kurbanlık satabildik. Şu an 20 tane kurbanlık hayvanım satılmayı bekliyor." diye konuştu.
Besici Ahmet Kayıhan ise bu yıl kurbanlıkları zararına sattığını söyleyerek, elinde çok sayıda kurbanlık kaldığını ve istediği satışı yapamadığı için üzgün olduğunu söyledi.

Pazara getirdiği kurbanlıkların tamamına yakınını sattığını anlatan Suat Acar ise kentteki hayvan pazarlarında önceki yıllara göre bu yıl arefe gününün sönük geçtiğine dikkati çekti.Acar, kendisinin ise sadece bir kurbanlığını satamadığını dile getirerek, pazarda bu yıl kurbanlık fiyatlarının düşük olduğunu aktardı.
Kurbanlık Hayvan Arefe Günü Öğretmen Hayvancılık Hayvan 

20 Ağustos 2018 Pazartesi günü yayınlandı