Komutandan Plaket Alan Başörtülü Kız Konuştu

Mezuniyet töreninde plaket ve diplomasını Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın ' dan alan başörtülü öğrenci Fadime Akkuş, “Benim için en güzel ödül komutanın tebessümüydü” dedi.
Başbakan Fadime Şahin Jandarma Garnizon Komutanı 

Adıyaman Üniversitesi ' nde ki mezuniyet töreninde Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın tarafından diploma, plaket ve hediyesini alan ve Türkiye gündemine oturan Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Fadime Şahin yaşadıklarını anlattı.

Okur yazar olmayan Anne Naile, baba Necdet Akkuş ' un küçük kızları olan Fadime Akkuş, bölüm birincisi, okul ikincisi oldu.

Provalarda kendisine komutanın ödül vereceğini söylemeleri üzerine “Vay be” dediğini kaydeden Fadime Akkuş, “Bir gün önce prova çalışması vardı. Provalarda Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın ' ın bana diploma ve plaketi vereceğini söylediklerinde, ben ' vay be ' dedim. Komutan bana plaket verecek dedim. O sırada hiç aklıma başörtü gelmedi.

Komutanımızdan alacağım, ne büyük bir gurur dedim” dedi.

“EN GÜZEL HEDİYE KOMUTANIN TEBESSÜMÜYDÜ”

Mezuniyet gecesinde Komutan ' ın güler yüzlü ve sıcak davrandığını vurgulayan Akkuş; “Komutanımız geldi ve sıcak bir şekilde karşılayarak elimi sıktı. Güler yüzlü ve gerçekten yüzünde tebessüm vardı. Tebessümü yüzünde gördüm. Bence en güzel ödül yüzündeki o tebessümdü. Bende hiç tedirginlik yoktu. Gerçekten hiç düşünmedim başörtülü olduğumu, aklıma hiç gelmedi. Haberlere baktım olay olmuş. Şaşırdım yani, ben orda hiç düşünmedim bu olacakları. Çünkü düşünmememin nedeni komutamın bana hiç o hissi vermedi; soğukluğu vermedi.. Gözlerindeki o sıcaklık, yüzündeki o tebessümü gördüm. Komutandan ödül almak gurur vericiydi” diye konuştu.

Baba Necdet Akkuş ise, Türkiye ' de herkesin kardeş olduğunu belirterek, “Bundaki önceki hükümetler başörtüsünü bırakmadı ama şimdi bir düzelme var. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız Başbakanımız. Türkiye ' de gelişme var. Hepimiz kardeşiz. Başörtülü, başı açık hepimiz kardeşiz. Türk Bayrağının altında yaşıyoruz” dedi.

Anne Naile Akkuş ise, Başbakan ' a teşekkür ederek, hükümetten razı olduklarını ifade ettiler.

10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı