- KKTC'nin ilk modern sanat müzesi açıldı

Açılış konuşması
İsaf Ressam Yansıma Uluslararası Öğrenciler 

-Davetliler detay
-Kurdele kesimi
-Müze detay

( LEFKOŞA ) LEFKOŞA

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk modern sanat müzesi, 14 Türk devletinden ressamların önemli eserlerinin bulunduğu sergiyle açıldı. 14 Türk devletine mensup ressamların önemli eserlerinin yer aldığı Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, birçok sanatçı ve sanatseverin katılımıyla açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende konuşma yapan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ile yıllardır özlemi çekilen bir müzeye kavuşarak, Kuzey Kıbrıs’a yeni bir simge kazandırıldığını ve bu müzenin ülkenin modern ve çağdaş sanat alanındaki birikimini ortaya çıkarmayı hedeflediğini belirtti.
Türk soyundan gelen toplulukların yansımalarının ve 14 Türk ülkesi sanatçısının eserlerinin sergilenecek olmasının ülke sanatı açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Ataoğlu, “Bakanlık olarak sanatına ve sanatçısına her zaman değer veriyoruz. Sanat müzesinin sanatçılar açısından büyük fayda ve katkı sağlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Ataoğlu, “Kültürel kimliğimizi uluslararası sanat ortamıyla paylaşmak ve toplumumuzun sanatla bütünleşmesini sağlamak bakımından sanata ve sanatçıya bugün ve gelecekte de sahip çıkmak boynumuzun borcudur” diye konuştu.
Açılışa KKTC Başbakan Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Atağolu, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, TÜRKSOY yetkilileri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen sanatçılar ve davetli misafirler ile öğrenciler katıldı.

27 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı