KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı oyunu kullandı - LEFKOŞA

- KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın oyunu kullanması detaylar - KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın açıklamaları KKTC sandık başında - KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile DP Genel Başkanı Denktaş oyunu kullandıLEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) erken genel seçimde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş başkent Lefkoşa 'da oylarını kullandı.Oyunu Şehit Ertuğrul İlkokulu'ndaki 219 nolu sandıkta Eşi Meral Akıncı ile kullanan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.Seçimlerin ülkeye ve topluma hayırlı olması dileğinde bulunan Akıncı, bu seçimlerde farklı bir düzenlemeye gidildiğini ve Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) oyların nasıl kullanılacağına ilişkin detaylı açıklamalarda bulunduğunu belirtti.
Akıncı, 2,5 yıl önce göreve geldiğinde halkına tarafsız ve bağımsız cumhurbaşkanı olma sözü verdiğini hatırlatarak, bütün samimiyetiyle verdiği sözü yerine getirmeye çalıştığını kaydetti.
Seçim dönemine yönelik herhangi bir demecinin olmadığını vurgulayan Akıncı, "Tarafsız kimliğimle elbette seçimde ortaya çıkacak sonucun gerekliliğini de aynı titizlikle yerine getireceğim." dedi.
Mustafa Akıncı, geçmişte yaşanan fakat bundan sonraki seçim süreçlerinde yaşanmamasını dileği bazı konulara değinerek, şu ifadeleri kullandı:"Tam seçim sürecine giderken aniden nüfus sayısında patlama, vatandaşlık sayısında belirgin artışlar ki bunlar seçmen listelerine yansıyor. Bunlar tabii ki ciddi farklılıklar yaratıyor. Bunun yanı sıra devlet olanaklarının seçim sürecinde abartılı şekilde kullanılması olmaması gereken hususlardır. Temenni ederim seçimlerden sonra bunlar gündemde tartışılmaya devam etmez çünkü seçim sürecinde bunlar çok tartışıldı. Bu ve benzeri konuların artık toplumsal gündemimizden çıkması lazım. Bu gibi işlemler rutin hayatın akışı içinde, hakkı olanın hakkını aldığı bir süreç olması lazım. Seçime yaklaşıldığı dönemlerde bir lütufmuş gibi vatandaşlara sunulmaması lazım."Akıncı, seçim sonuçlarının Kıbrıs Türk halkının daha iyiye ulaşmasında kilometre taşı oluşturması temennisinde bulunarak, "Bu sonuçların gereği ne ise yeni hükümetin oluşması açısından cumhurbaşkanı olarak bunu yerine getireceğimizi ifade etmek istiyorum." diye konuştu.
Seçim sonuçlarının Kıbrıs müzakerelerinin geleceğine yönelik herhangi bir etkisinin olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Akıncı, Kıbrıs meselenin, geçen yıl İsviçre'nin Crans - Montana kentinde yürütülen görüşmelerin sonuçsuz kalması, müzakerelerle ilgili şu anda herhangi bir hareketliliğin olmaması ve iç meseleler nedeniyle seçim kampanyası sürecinde önemli bir yer kaplamadığını söyledi.

Akıncı, müzakerelere devam edilip edilmemesine bakılmaksızın Kıbrıs'ın trafik ve ekonomi gibi kendi iç meselelerini çözmeye yönelik çalışmalar yapması gerektiğine dikkati çekti. - Denktaş'tan vatandaşlara sandığa gitme çağrısıDP Genel Başkanı Denktaş da Gönyeli Belediyesinde 68 numaralı sandıkta oyunu kullandı.Eşi Müge Denktaş ile oyunu kullanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Denktaş, alelacele bir seçimin propaganda döneminin bittiğini belirterek, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.Kampanya döneminin oldukça seviyeli sonuçlandığını ifade eden Denktaş, bu süreçten itibaren halkın kararını bekleyeceklerini belirtti.
Denktaş, seçim günün sorunsuz geçmesi dileğinde de bulundu ve yeni oy sistemi kapsamında sayım sırasında neler olacağını hep birlikte göreceklerini kaydetti.
Vatandaşlara oy verme çağrısı yapan Denktaş, oy vermenin vatandaşlığın en önemli haklarından birisi olduğuna ve vatandaşların iradelerini ortaya koymaları gerektiğine dikkati çekti.Kıbrıs Türk halkı, Cumhuriyet Meclisi'nin 50 yeni üyesini belirlemek üzere sandık başına gitti. KKTC'de vatandaşlar saat 18.00'e kadar oy kullanabilecek.
Vatandaşlık Seçim Süreci Seçim Kampanyası Cumhurbaşkanı Basın Mensupları 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı