Kızlar Dayanamayıp Bayıldılar!

Van ' ın Muradiye İlçesi ' nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikler çerçevesinde Okullar Arası Kros Müsabakaları düzenlendi. Dört ayrı kategoride yarışan öğrencilerin bazıları yarış sonunda baygınlık geçirirken, dereceye giremeyenler ise gözyaşlarına boğuldular.
Milli Eğitim Müdürlüğü Ulusal Egemenlik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Öğrenciler 


Muradiye Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen müsabakalarda, bazı veliler de öğrencilerle birlikte koşarak onlara destek olmaya çalıştılar.

Eski Van Yolu ' nda düzenlenen koşuya sağlık raporu olan öğrenciler katılabildi. İlk olarak yarışmacıların sağlık raporları kontrol edildi, daha sonra yarışmaya geçildi. Öğrenciler, Küçük Kızlar 800 metre, Küçük Erkekler 1000 metre, Yıldız Kızlar 1200 metre ve Yıldız Erkekler ise 1500 metre olmak üzere 4 ayrı kategoride yarıştılar. Yarışma sırasında kıyasıya mücadele eden kız öğrenciler inatlarından vazgeçmeyerek yarışı bitirdikten sonra bazıları baygınlık geçirdi. Akbulak İMKB YİBO 8. sınıf öğrencisi Songül Bozkurt öğretmenlerin müdahalesi ile ayıltılamayınca bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Durumu iyi olan öğrenci daha sonra arkadaşlarına katıldı. İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şehriban Belet ise iman gücüyle birinci olduğunu belirterek, “Güzel bir yarışma oldu, hepimiz çok mutluyuz” dedi.
21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı