Kızılay Regaip Kandili’nde Kan Topladı

Şanlıurfa ' da Türk Kızılay ' ı mübarek Regaip Kandili vesilesi ile hayırsever vatandaşlardan kan topladı. Regaip Kandilini fırsat bilen vatandaşlar ise, küçükte olsa hayır işlemek için kuyruk oluşturdu
Regaip Kandili Balıklıgöl Kızılay 


Balıklıgöl Platosunda stand açan Türk Kızılay ' ı ekibi, saat 16. 00 ' da kan toplamaya başladı. Kan vermek için sıraya giren vatandaşların gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra kan vermesine engel teşkil edecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığı takdirde, kan vermesine izin verildi. Mübarek Regaip Kandili ' nde hayır işlemek isteyen yüzlerce Şanlıurfalı vatandaşlar, kuyruklar oluştur. Yaklaşık yarım kilo kan veren vatandaşlara daha sonra soda ve bisküvi ikramında bulunuldu. Bazı vatandaşlar ise ikindi namazı sonrası gelerek kan verdi. Bu mübarek günde kan verdikleri için mutluluklarını dile getiren vatandaşlar, “Kızılay ' ın bölge bölge kan toplamaları çok güzel bir hizmet. Şanlıurfalı gençlerin, sağduyulu davranıp gerçekten kana ihtiyacı olan hastalarımıza kan vermeleri önem arz ediyor. Halka hizmet, hakka hizmet demektir. Bütün sağlıklı insanların, hastalarımıza kan vermeleri gerekmektedir” dediler.
Dr. Buket Arvas Şingan ise, 2 doktor, 6 hemşire ve 4 destek elemanı ile kan topladıklarını ifade ederek, “Balıklıgöl ' ün her zaman için maneviyatı var. Bizde Kızılay Kan Merkezi olarak bu maneviyattan, bu mübarek Regaip Kandili vesilesi ile yararlanmak istedik. Halkımız illa özel günlerde, Balıklıgöl ' ü ziyaret ediyor. Bizde onlara ulaşmak istediğimiz için bugün buradayız. Kan bağışımız bugün yatsı namazına kadar devam edecek. 2 ekip halinde Kızılay Kan Merkezi bugün ve yarın burada hizmet verecek. Tüm Şanlıurfa vatandaşlarımızın kan vermeleri hususunda duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
25 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı