Kılıçdaroğlu’nun kızının evine 110 bin dolar verdi ama yine alamadı

Mustafa Öztürk'ün bilgisayardan dairenin satıldığı haberlerini okuması
Turab Lyon Dolar Ulusal Kanal 1 Milyon Dolar 

-Mustafa Öztürk ile röp.
-Detay

( KOCAELİ -HD-ÖZEL) - Evin verdiği fiyattan daha ucuza satılmasına tepki gösteren Kocaelili iş adamı: “Kılıçdaroğlu, SSK’yı bu sebepten dolayı mı batırdı” KOCAELİ

- Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının dairesine 110 bin dolar teklifle talip olan Kocaelili iş adamı, dairenin kendisinin verdiği fiyattan 10 bin dolar daha ucuza satılmasının kendisini şaşırttığını belirterek, “Belki de hesap bilmiyor bunlar. 'SSK’yı bu sebepten dolayı mı batırdı' diyorum kendi kendime” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz aylarda ulusal kanallara çıkarak, İstanbul'da avukat olan kızına ait dairenin 1 milyon dolar değerinde olmadığını söylemiş ve 100 bin dolara evi isteyene satacağını dile getirmişti. Birçok iş adamı daireye talip olarak teklif sunmuştu. Başiskele'de tekstil, otomotiv ve inşaat işleri ile uğraşan Mustafa Öztürk adlı bir iş adamı da evi satın alma için Kılıçdaroğlu’nun söylediği fiyattan 10 bin dolar daha fazlasını avukatı aracılığıyla ileterek, alım satım masraflarının da kendisinin ödeyeceğini söylemişti. Teklif için Kılıçdaroğlu’na ihbarname yolladığını ancak kendisine hiçbir cevap verilmediğini belirten Öztürk, evin kendisinin verdiği fiyattan daha düşük bir fiyata satılmış olmasının kendisini şaşırttığını ifade etti.
“Ben haber beklerken haberlerden dairenin 100 bin dolara satıldığını duydum” Evin verdiği fiyatın 10 bin dolar daha aşağısına satılmasının kendisini şaşırttığını söyleyen Kocaelili iş adamı Mustafa Öztürk, “Daha önce Kılıçdaroğlu’nın kızının dairesinin izlediğim haberlerde satılacağını görmüştüm. Ben de bunun üzerine haberi izlediğim kanalı aradım ve 100 bin dolar teklif ettim. Fakat bir ses çıkmayınca tekrar Kılıçdaroğlu’na ulaşmaya çalıştık. ‘Avukatımıza ulaşsın’ dediler. Daha sonra ben de avukatıma bir ihbar name yazdırdım. 110 bin dolar veriyorum, söylediği fiyattan 10 bin dolar da fazla veriyorum, dedim. Hatta alım satım masrafları da bana ait diyerek ihbarnameyi gönderdik kendilerine. Ben kendilerinden, muhataplarından bir haber beklerken, haber gelmedi. Fakat noterden çekmiş olduğum ihbarname geri geldi. 26 Aralık’da ihbarname ellerine ulaşmış. Fakat ben haber beklerken haberlerden dairenin 100 bin dolara satıldığını duydum” dedi.
“Kılıçtaroğlu, SSK’yı bu sebepten dolayı mı batırdı” Gönderdiği ihbarnamenin Kılıçdaroğlu'na, avukatına ve CHP Sözcüsü Bületnt Teca'na ulaştığını ama kendisine herhangi bir cevap verildmediğini kaydeden Öztürk, “Tabi, mal kendilerinin, satabilirler, bedava da verebilirler. Ama anlamadığım tarafı ben ticaretle uğraşıyorum. Yani, biz bir mal satmak için 50 türlü hesap yaparız. 110 bin dolar veren varken neden 100 bin dolara sattılar onu da anlamış değilim. Ama burada Kılıçdaroğlu gerçeği var. Galiba hesap bilmiyor. Çünkü madem satıyorsun, 10 bin dolar fazladan veren var ise neden 10 bin dolar aşağı bir fiyata verdi. Belki de hesap bilmiyor bunlar. Kılıçdaroğlu, SSK’yı bu sebepten dolayı mı batırdı, diyorum kendi kendime. İşin içini bilmiyorum ama. Kılıçdaroğlu, bin milyon liralık dairede oturabilir, kimse ona bir şey diyemez. Ama anlamadığım, 10 bin dolar fazla veren varken 100 bin dolara nasıl verir evi? Oradaki emlakçılardan araştırdığım kadarı ile o dairenin değeri 500 bin dolar değil ama 100 bin dolar da değil. Daha yukarıda bir değer. Emlakçılardan öğrendiğim bilgi bu” diye konuştu.

5 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı