Kemal Merkit Son Yolculuğuna Uğurlandı

Transanatolia Rally Raid Yarışı'nda meydana gelen kazada hayatını kaybeden milli motosikletçi Kemal Merkit, son yolculuğuna uğurlandı.
Çöl Kaplanı Cenaze Kemal Merkit Kilyos 


Konya'nın Karapınar ilçesinde geçirdiği kazada vefat eden ' Çöl Kaplanı ' lakaplı Kemal Merkit'in naaşı, Levent Afet Yolal Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kilyos Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze namazına, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kemal Merkit'in ailesi ve yakınları ile motosiklet camiasından çok sayıda kişi katıldı. Bekir Yunus Uçar, Kemal Merkit'in Türk bayrağına sarılı naaşı başında Yasin suresini okudu. Cenaze töreninde fenalık geçiren Merkit'in kızına sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Merkit'in naaşını mezarlığa götüren cenaze aracına bir grup motosikletli sporcu da eşlik etti.

Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar, Kemal Merkit'in örnek alınacak bir sporcu olduğunu vurgulayarak, ' Türk sporu çok önemli bir ismi kaybetti. Kemal ağabeyimiz ustalığıyla, beyefendiliğiyle, tecrübesiyle ve bu tecrübesini arkadaşlarıyla paylaşmasıyla örnek bir insandı. Biz federasyon olarak ismini uluslararası bir organizasyona verip duyuracağız ve anacağız ' dedi.
9 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı