Kayısı hasadı başladı - MERSİN

- Kayısı hasadı etkinliğinden görüntüler - Kayısılardan detaylar - Protokol konuşmaları Mersin 'de kayısı hasadı başladıMERSİN (AA) - Mikro klima iklim koşulu sayesinde meyvelerin erken yetişip, olgunlaştığı Mersin 'in Mut ilçesinde, ilk kayısı hasatı yapıldı.Mut Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, çiftçi Koral Parça'nın bahçesinde yetişen erkenci kayısılar için hasat etkinliği düzenlendi.
Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arif Abalı ile vatandaşlar, yetişen kayısıları dallarından toplayarak ilk hasatı yaptı.Meyveler, davetlilere ve vatandaşlara ikram edildi.Akyüz, buradaki konuşmasında, ilçenin, mikro klima iklimi sayesinde ilk kayısı hasatına ev sahipliği yaptığını belirterek, "Kayısıda bu yılki rekolte beklentimiz 150 bin ton civarında. 70 bin ton civarında da ihracat hedeflemekteyiz. Mut ilçemiz sofralık kayısıda ülkemizin başkentidir. Aroması ve pazarda gösterişli duruşuyla fark yaratmaktadır." dedi.
Abalı da ilçenin, Almanya ve Rusya ile Ortadoğu ülkelerine kayısı ihracatı yapıldığını belirterek, "Amacımız Mut ilçemizi sofralık kayısıda merkez ilan etmek." diye konuştu.

Asad Başkent 

21 Nisan 2018 Cumartesi günü yayınlandı