Kayalıklarda mahsur kalan keçi 6 saatte kurtarıldı

-AKUT ekiplerinin keçinin kaldığı yeri tespit etmesi
Mahsur Kaldı Kurtarma Operasyonu Kayalı Sarılar Harekete Geç 

--Ekiplerin halat ile keçinin bulunduğu yere inmesi
--Keçinin çuvala sarılarak halata bağlanıp aşağın indirilmesi (gece görüntüsü)

( DENİZLİ )- AKUT ekibi gündüz başladığı kurtarma operasyonunu gece sonlandırdı- Ekip görevlileri keçiyi sardıkları çuvalla aşağı indirdi DENİZLİ

- Denizli’de tırmandığı kayalıklarda mahsur kalan bir keçi Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri tarafından yaklaşık 6 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı. Edinilen bilgilere göre, olay Merkezefendi ilçesi Göveçlik Mahallesinde meydana geldi. Dağlık alanda hayvanlarını otlatan Mesut Yılmaz isimli vatandaş keçilerinden birisinin olmadığını fark ederek aramaya başladı.
Kısa süre sonra keçisini kayalıklarda gören Yılmaz, hayvanını kurtarmak istese de bunda başarılı olamadı. Ardından AKUT’u arayarak yardım isteyen Yılmaz’ın ihbarı üzerine harekete geçen AKUT ekipleri bölgeye geldi. Önce keçinin yerini belirleyen ekipler ardından hayvanın mahsur kaldığı yere halatlarla indiler. Gündüz başlayan ve gece karanlığından devam eden operasyonda keçinin bulunduğu yere inen ekip görevlileri daha sonra keçiyi bir çuvala sarıp emniyetli bir şekilde halata bağlayarak kayalıklardan aşağı indirdi. Akşam karanlığında yaklaşık 6 saat süren çalışmalar sonucunda halat yardımı ile engebeli ve dik olan kayalıklarda mahsur kalan keçi başarılı bir operasyon ile kurtarılarak sahibi Yılmaz’a teslim edildi. Keçinin adını "AKUT" koyacağını belirten Yılmaz, AKUT ekibine teşekkürlerini iletti.
10 Temmuz 2018 Salı günü yayınlandı