- Katalonya'da Seçim Kampanyaları Sona Erdi

Seçim kampanyalarından görüntüler

( BARSELONA ) - Katalonya'da seçim kampanyaları sona erdi BARSELONA
Parlamento Seçimleri Seçim Kampanyası Telefon Görüşmesi Erken Yerel Seçim Bağımsızlık 


- İspanya’nın Katalonya Özerk Yönetimi'nde seçim kampanyaları sona erdi. İspanya'nın Katalonya Özerk Yönetimi'nde Perşembe günü yapılacak ve ayrılıkçılar ile birlik yanlıları arasında geçecek parlamento seçimleri öncesinde partiler son kampanyalarını gerçekleştirdi. Tarafsız bazı adayların hâlâ cezaevinde olduğu bu seçim kampanyasında, taraflar nihai konuşmalar için sembolik noktalar seçtiler. Ciudadanos Partisi, Barselona'da 70'li ve 80'li yıllarda Katalonya'nın başkenti Barcelona’da bulunan ve İspanyol göçüne ev sahipliği yapan popüler Nou Barris bölgesini seçti. Eski Katalan lideri Carles Puigdemont'un tutuklu olan yardımcısı ve Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) lideri Oriol Junqueras ise, kampanyasını Madrid'deki hapishaneden gerçekleştirdi. Haftada 10 telefon görüşmesi hakkı olan Junqueras, kampanyasını Katalan radyosuna verdiği mülakatlar, makaleler ve yazdığı şiirlerle yürüttü. Junqueras yanlıları, dün önce Katalan liderin tutulduğu hapishane önünde, akşam saatlerinde de memleketi Sant Vicenc dels Horts'ta toplandı. Etkinlikte konuşan kefaletle serbest bırakılan eski Katalonya Parlamentosu Başkanı Carme Forcadell, "Ya özgürlüğümüz ve onurumuz kazanacak ya da baskı ve 155 kazanacak. Halka gidiyor ve oylarınızı istiyoruz. Oylarınız sizin özgürlüğünüz" ifadelerini kullandı. Partinin Genel Sekreteri Marta Rovira Verges ise Junqueras'un hapsedilmesini eleştirerek, geniş konsensüs ve güçlü bir hükümetle cumhuriyeti inşa edeceklerini söyledi.

Generalitat'ın başkan adayı Inés Arrimadas, 2 bin kişiye yaptığı son seçim kampanyası konuşmasında, "Hiç kimse evde kalamaz" dedi.
ERC, kampanyasının kapanışı için adayı Oriol Junqueras'in şehrindeki Sant Vicenç dels Horts kasabasını seçti. Puigdemont, seçim kampanyasına Brüksel’den video konferans aracılığıyla katıldı.
Katalonya Yerel Parlamentosu, 1 Ekim'de yapılan yasa dışı bağımsızlık referandumunun ardından 27 Ekim'de tek taraflı bağımsızlık ilanı kararı almış, aynı gün Senatonun onayı ile anayasanın 155. maddesini uygulayan İspanya Hükümeti tarafından feshedilmiş, 21 Aralık'ta erken yerel seçime gidileceği açıklanmıştı.
20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı