Kars'ta 'farkındalık' temizliği

Kars 'ta "farkındalık" temizliği - Benliahmet Tren İstasyonu'nda temizlik yapan öğrenciler - Temizlikten detay - Öğrencilerin çöp toplaması - Öğrencilerden Gazi Soğan ile röportaj - Öğrencilerden Rozalin Dündar ile röportaj - Vatandaşlardan Ayhan Erkmen ile röportaj KARS (AA) - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencileri "Çevre Eğitimi Dersi" kapsamında Benliahmet Tren İstasyonu'nun ormanlık alanında farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik yaptı.Kentte çevre temizliği ve ormanların önemini vurgulamak için fakültenin sınıf öğretmenliği 1'inci sınıf öğrencilerinin bir araya gelmesiyle, ağacın çok az olduğu yörede çevresi tamamen ağaçlarla kaplı olduğu için adeta bozkırın ortasındaki vahayı andıran Benliahmet Tren İstasyonu'nda hummalı bir çevre temizliği başlatıldı.Sabah saatlerinde istasyon çevresindeki ormanlık alana gelen 25 öğrenci öğlene kadar çevre temizliğini sürdürüp çevredeki çöpleri topladı.Tren istasyonunun 50. yılında çevrenin önemine vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerin duyarlı çalışması, tren istasyonuna gezmek için gelen vatandaşların da beğenisini topladı.Öğrencilerden Gazi Soğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla istasyonun ormanlık alanında çevre temizliğinin önemini vurgulamak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Daha yaşanır bir dünya için çevreye çöp atılmaması gerektiğini vurgulayan Soğan, "Arkadaşlarımızla piknik yapılan bu alanı mart ayında gördüğümüzde çok kirliydi. İnsanlar buraya geldiklerinde çöpleri görünce geri gidiyorlardı. Biz de bu durumu görünce arkadaşlarımızla toplanıp burayı temizleme kararı aldık." dedi - Daha ferah ortamda piknik yapılabilecekSoğan, böyle güzel yerleri temizleyip insanlara kazandırmak gerektiğini belirterek, "25 kişi yaptığımız temizlik çalışması sonucunda alandaki çöpleri temizledik, vatandaşlar da bu çalışmamızı çok beğendi. Yaptığımız temizlik sayesinde buraya gelen kişiler artık daha temiz, daha ferah ortamda piknik yapabilecek." diye konuştu.
Öğrencilerden Rozalin Dündar da "Kendi arkadaş çevremizle buraya gelip çöpleri toplamaya başladık, ilk geldiğimize burası çok kirliydi hep birlikte temizleyip etrafta çöp bırakmadık, buraya gelen vatandaşlar çok şaşırdılar, eskiden geldiklerinde çok kirliymiş şimdi çok temiz olmuş bizlere bu çalışmalarımızdan dolayı çok teşekkür ettiler." şeklinde konuştu.
Benliahmet Tren İstasyonu'nu gezmek için gelen Ayhan Erkmen ise istasyondaki ormanlık alana daha önce geldiklerinde çok fazla çöp olduğunu, öğrencilerin gönüllü çalışması sayesinde şimdi çok temiz olduğunu belirtti.
- Piknikçilere "çevreyi temiz bırakın" çağrısıÖğrencilerin gönüllü çevre temizliği çalışmasını çok beğendiklerini, istasyondaki armana gelen vatandaşların piknik yaptıktan sonra çevreyi temiz bırakması gerektiğini ifade eden Erkmen, "Burası hem ormanlık alan olması hemde tarihi dokusu sebebiyle Kars ve çevresindeki insanların hafta sonları tercih ettiği yerler arasında." dedi.
Erkmen, öğrencilerin güzel çalışmasıyla çevrenin temizlenmesinden yaşadığı mutluluğu ifade ederek, "İnsanlar burayı çok temiz kullanmıyor, iki hafta önce şehir dışından misafirlerimiz gelmişti o zaman geldiğimizde her taraf çöp içindeydi, bugün geldiğimizde etrafı çok temiz bulduk. Burayı öğrenci arkadaşlarımızın temizlediğini öğrenince çok mutlu oldum, yanlarına gidip teşekkür ettim." açıklamasında bulundu.
Tren İstasyonu Çevre Temizliği Farkındalık Öğretmen Öğrenciler 

16 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlandı