Kamu Başdenetçisi Malkoç - ELAZIĞ

- Kamu Başdenetçisi (ombudsman) Şeref Malkoç'un Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyareti - Malkoç'un konuşmalarıKamu Başdenetçisi Malkoç: - "Dün Birleşmiş Milletler'de 128'e 9 Türkiye'nin, İslam aleminin istediği bir karar çıktı. Diplomatik anlamda bu Kudüs'e haksızlık yapanların hezimetidir. ABD'yi yönetenlerin diplomatik anlamında mağlubiyetidir" - "Tankları yürüterek balans ayarı yapmak isteyenlere adalet balans ayarını şimdi yapıyor"ELAZIĞ (AA) - Kamu Başdenetçisi (ombudsman) Şeref Malkoç, "Dün Birleşmiş Milletler'de 128'e 9 Türkiye'nin, İslam aleminin istediği bir karar çıktı. Diplomatik anlamda bu Kudüs'e haksızlık yapanların hezimetidir." dedi.
Temaslarda bulunmak amacıyla Elazığ 'a gelen Malkoç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan'ı ziyaret etti. Malkoç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümesini devam ettirdiğini söyledi.

Ülkenin 15 yıldan beri siyasi istikrarını yakalamış olması ve bu avantajı çok iyi değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip olmasının bunda önemli bir rolü olduğunu belirten Malkoç, Türkiye'nin bölgenin istikrarı noktasında önemli bir yere sahip olduğunu, bunun son olarak Kudüs meselesinde net bir şekilde görüldüğünü aktardı.Malkoç, "Kudüs, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar bizim yüzyıllarca barış ve huzur içerisinde yarattığımız bir coğrafyaydı. Dolayısıyla Belgrad'ın, Şam'ın, Bakü'nün dilinden en iyi biz anlarız. Dolayısıyla Ortadoğu'nun çözümünden öyle kilometrelerce ötelerden gelenler değil bu coğrafyanın insanları ile din ve kültür birliği içerisinde olan Türk milleti anlar." dedi.
- Kudüs meselesiMalkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs meselesi ile ilgili attığı adımların bölgenin istikrarı noktasında Türkiye'nin hassasiyetini tüm dünyaya gösterdiğini dile getirdi.İstanbul'da İslam Birliği Teşkilatının toplanmasının ve buradan çıkan kararın Kudüs açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:"Dün Birleşmiş Milletlerde 128'e 9 Türkiye'nin, İslam aleminin istediği bir karar çıktı. Diplomatik anlamda bu Kudüs'e haksızlık yapanların hezimetidir. ABD'yi yönetenlerin diplomatik anlamında mağlubiyetidir. Hukukun, haklılığın, vicdanın bütün dünyada yansımasıdır. Tabii burada en gür ses Türk milletinin sesidir ve en gür seda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sedasıdır. Bu millet dünyanın vicdanı, kalbi, merhametidir, şefkatidir. 3,5 milyon Suriyeliyi bu ülkede bulundurmak da bunun emaresidir." - 28 ŞubatMalkoç, 28 Şubat dönemine ilişkin davada, faillerinin, suçlularının mahkemede hesap vermesi ve savcının mütalaasını sunmasının o dönemin mağdurlarından biri olarak memnuniyetle karşıladığını ifade etti.
28 Şubat'ın en büyük mağdurlarından dönemin Başbakanı rahmetli Necmettin Erbakan'ın yanında olduğunu ve onun uğradığı haksızlıklara ve ızdıraplara şahit olduğunu vurgulayan Malkoç, şunları söyledi:"Bir general, haddini bilmez bir insan kalktı Başbakan'a küfür etti, sövdü. Dönemin Genelkurmay Başkanı'na müracaat edildi, 'Gerekirse daha ağırını yaparız.' dedi.
Rahmetli Erbakan Hoca'mıza Genelkurmayın koridorlarında düşük rütbeli, bu milletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişini ve geleceğini temsil etmesi mümkün olmayan haysiyeti kırık insanlar omuz attı. Başbakan'a tankları yürüterek balans ayarı yapmak isteyenlere adalet balans ayarını şimdi yapıyor. O açıdan savcının mütalaası dosyaya da uygundur, gayet yerindedir. Mahkemenin kararını hep beraber bekleyeceğiz." - "Türkiye vesayet ağırlıklarından kurtuluyor"Malkoç, artık Türkiye'nin geldiği noktada kim hangi suçu işlerse işlesin adaletin karşısına çıkarıldığını ve hesap verdiğini anlattı. Suçlunun işlediği suçun yanına kar kalmadığına dikkati çeken Malkoç, şunları kaydetti:"Bu milletin savcıları yakasından tutar onu sanık sandalyesine oturtur ve Türk adaleti yargılar, hak ettiği cezayı verir. Hep beraber kararın nasıl olacağını bekleyeceğiz. Ben inanıyorum ki savcının mütalaası hem hukuka uygun hem de dosyaya uygundur, aynı doğrultuda karar çıkacaktır. 28 Şubat davasının şikayet dilekçesini yazmış ve haksız yere kapatılan Refah Partisinin Anayasa Mahkemesinde rahmetli Erbakan Hoca'yla savunmasını yapmış bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Türkiye vesayet ağırlıklarından ve şimdiye kadar yapılan hukuksuzluklardan kurtuluyor, daha emin adımlarla istikbale yürüyor. 28 Şubat'ın mazlum ve mağdurları bu kararı umut ve heyecanla bekliyor."
Yansıma Haysiyet Kalamış Ombudsman Hassasiyet 

22 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı