Kahramanmaraş’ta dolandırıcılığı polis engelledi

- - Ali Balık ile ilgili detay görüntüler - Ali Balık'ın açıklaması - Kahramanmaraş 'ta emekli Ali Balık'ı cep telefonuyla arayarak kendini "başçavuş" olarak tanıtan dolandırıcıya polis engel olduKAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş 'ta emekli bir kişinin, cep telefonuyla arayan kişilerce dolandırılmasını polis engelledi.Merkez Onikişubat ilçesinde yaşayan işçi emeklisi 61 yaşındaki Ali Balık'ın eşi Mukaddes Balık'ı arayıp kendisini "başçavuş" olarak tanıtan bir kişi, eşi hakkında yakalama kararı bulunduğunu belirterek, onunla görüşmek istediğini söyledi.

Mukaddes Balık eşinin hastanede olduğunu belirterek, cep telefonunu kapattı.Dolandırıcı bu kez Ali Balık'ı arayarak kendisini "başçavuş" olarak tanıttıktan sonra hesabından 15 bin liranın çekilmek istendiğini ancak kendisinin buna engel olduğunu ifade etti.
Dolandırıcının telefonda, evine 5 asker gönderdiğini söylemesi üzerine Ali Balık, evinin bulunduğu yere polisin baktığını belirtti.
Bunun üzerine dolandırıcı, "Bize güvenmiyorsun, eşinle görüştürelim" dedikten sonra Balık'ı eşiyle konuşturdu ve ardından "karakola" çağırdı.Ali Balık'ın, hangi karakola gitmesi gerektiğini sorması üzerine dolandırıcı, önce onu bankalara yönlendirdi. Balık, gittiği ikinci bankada güvenlik görevlisinden yardım istedi. Bunun üzerine bankanın güvenlik görevlisi durumu polise bildirdi.Polis ekipleri, dolandırılmak istenen Balık'la birlikte hareket ederek, dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.Polis ekipleri ve Balık, ATM'nin tuşlarına basarak şüphelenmemeleri için dolandırıcıları oyaladı.Ali Balık'ı dolandıramayacaklarını anlayan kişiler cep telefonunu kapattı. Ali Balık böylece, polis sayesinde dolandırıcıların banka hesaplarına para yatırmaktan kurtuldu.Dolandırıcılara karşı dikkatli olunmasını isteyen Balık, yaptığı açıklamada, "Cep telefonu ile arayarak kendisini polis, asker, savcı ve hakim olarak tanıtan kişilere, aile fertleriyle görüştürmek gibi şeylere inanmasınlar. Ben düştüm, beni karımla görüştürdüler. Beni dolandıracaklardı ama çok şükür güvenlik güçleri sayesinde engellendi." diye konuştu.

İşçi Emeklisi Güvenlik Görevlisi Güvenlik Güçleri Yakalama Kararı Cep Telefonu 

2 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı