Kahramanmaraş'ta ahşap oyuncak ve el sanatları sergisi

- Mehter marşı gösterisi - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un konuşması - Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran'ın açıklaması - Serginin açılışı - Sergideki ürünlerin gezilmesi - Yaşlıların çocuklarla oynaması ve tahta arabalara binmesi detayı - Büyükşehir Belediyesinin kurslarında, kadınların çocuklar için ürettiği ahşap oyuncaklar ile başta çarık olmak üzere deri ürünlerin yer aldığı sergi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında açıldıKAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince açılan kurslara katılan kadın kursiyerlerin, çocuklar için oyuncak ile unutulmaya yüz tutmuş başta çarık olmak üzere deriden ürettikleri ürünlerin sergisi açıldı.Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliğinde Kültür Park'taki kursların sertifika töreninde yaptığı konuşmada, ecdadın yazmış olduğu Maraş destanının yıl dönümünde kadınların ürettikleri ürünlerin sergisinin açılışını, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yaptıklarını söyledi.

Kahramanmaraş 'ın kurtuluş destanına dikkat çeken Erkoç, "Kahraman ecdadımızın bu kahramanlık payesini bize canıyla hediye eden, özgürlüğümüz ve istiklalimiz için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan, o zaman ki dünyanın en büyük ülkelerinden bir tanesinin ordusunu yenilgiye uğratan kahraman ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bu şehrin her noktasında onların ruhunu ve anılarını yaşatacağız. Milletleri var eden, milletleri ayakta tutan değerlerden biri kültür ve sanattır." dedi.
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran da açtıkları ahşap oyuncak ve yemeni, Osmanlı çarıkları kursuyla hem Kahramanmaraş 'ın kültürünü ve sanatını yaşattıklarını hem de kadınların meslek sahibi olmasını sağladıklarını söyledi.

Organik ürünlerin üretildiğini dile getiren Taşkıran, amaçlarının, kadınların sosyal hayatın içinde daha fazla yer almaları, kendilerini geliştirmeleri, motive olmaları, kendi harçlıklarını kazanabilmeleri, hayatlarını idame ettirebilmeleri, kendilerine olan güvenlerini kazanmalarını sağlamak olduğunu belirterek, çok verimli çalışmalar ve güzel sonuçlar aldıklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından kadınların yaptığı ürünlerin sergisi açıldı. Kurslarda başarılı olan kadınlara ise sertifikaları verildi.
Bu arada bazı vatandaşlar, geçmiş yıllarda oynadıkları oyuncaklarla tekrar eğlenmenin sevincini yaşadı.
Düşman İşgali Ahşap Oyuncak Kahramanlık Tahta Araba Sosyal Hayat 

8 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı