Kadıköy - Kartal Metrosu Açılıyor

Yarın açılacak olan Anadolu Yakası'nın ilk metrosu Kadıköy-Kartal Metrosu trafikte bazı değişiklikleri de beraberinde getiriyor.Metro güzergahında bulunan ana arterlerdeki minibüs hatlarının bir kısmı ara hatlara dönüştürülecek. Bu hatlardan bir tanesi de yaklaşık 60 yıldır hizmet veren Gebze-Harem hattı. Gebze-Harem güzergahında minibüsçülük yapan esnafsa, genel olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kendilerini mağdur etmeyeceğini düşünüyor. Gebze -Harem hattında minibüsçülük yapan Ersen Yarar, bir minibüse 2-3 ortak olanlar olduğunu ve bir minibüsten 3 ailenin ekmek yediğini belirterek, ' Bunun yanında borçlu insanlar var. Bu insanlar mağdur olacak. Biz devletimize, belediyemize güveniyoruz. Onların bizi mağdur etmeyeceğinden eminiz. İnşallah iyisi olacak. Yapılacak değişiklik ile yolcu sayımızda düşer, kazancımızda düşer, para da kazanamayız. Borçlu adamlar batar, çok olaylar olur. Bize şuana kadar yapılmış bir tebligat da yok. Ama biz Sayın Kadir Topbaş'a güveniyoruz. İnşallah bizi mağdur etmeyecek ' şeklinde konuştu.
Anadolu Yakası Belediye Başkanı Kadir Topbaş Büyükşehir Belediyesi 


Bir başka minibüs şoförü Cafer Canbolat ise 60 yıldır hizmet veren Gebze-Harem hattını bir anda kaldırılıp atılacağına inanmadığını söyledi. Canbolat, ' Başkanımız ne yapacaksa ben onun en güzelini yapacağına inanıyorum ve devletimize de güveniyorum. Bu hattan bin aile ekmek yiyor. Ben başkanımızın bu bin aileyi mağdur edeceğine inanmıyorum ' şeklinde konuştu.

Baba mesleği olan minibüsçülüğü Gebze-Harem hattında devam ettiren Ahmet Erol da mağdur olmayacakları görüşünde. Minibüslerin ana arterlerden kaldırılmasının esnafı mağdur etmediği sürece sıkıntı yaratmayacağını düşünen Erol, ' Dikey olarak değil de, metrobüse paralel olarak çalıştırabilir. Ve ya daha başka alternatifler sunabilir. İstanbul'da binlerce korsan taksi var. ' M ' plakalarda ticari, bunları taksiye çevirebilir. Bir sıkıntı yok. Eminiz ki belediye başkanı bizim için ve vatandaş için en iyisini yapacaktır. Sonuçta biz de onun vatandaşıyız.

Arada tabi ki ufak tefek sorunlar yaşanacak. Bunlar da halledilebilir ve minibüsler ana arterlerden kaldırılabilir. Ben burada kimsenin mağdur olacağına belediyenin de bizi mağdur edeceğine inanmıyorum. 1950'den beri İstanbul'un yükünü çeken bu minibüsler. Onun için biraz da nankör olmamak lazım ' dedi.
16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı