Jandarmadan Tak-Bul’dan sonra Barkot okuyucu

bodrum güvercinlik jandarma uygulama noktası detay görüntü
Toplu Taşıma Kimlik Tespiti Toplu Taşıma Aracı Dedektör Köpek Kontrol Noktası 

-tak-bul gözlüğü ile uygulama yapılması detay
-durdurulan toplu taşıma aracı
-dedektör köpeklerin bagajlarda arama yapması
-jandarmanın araç içinde cipli kimliği bulunan vatandaşların kimliklerini barkot okuma sistemi ile kontrol etmesi
-dış detay

( MUĞLA )- Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler Tak-Bul gözlük uygulamasından sonra cipli kimlikler üzerinde Barkod-Karekod okuyucu ile kimlik kontrollerinin ilk uygulaması Muğla’nın Bodrum girişindeki Güvercinlik Jandarma kontrol noktasında başladı.
MUĞLA

- Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Bodrum Güvercinlik girişindeki Jandarma Güvenlik Yol Arama Noktasında yeni bir uygulama daha başlatıldı. Teknolojiyi kullanarak görevli jandarma personelin tarafından gözlere takılan Tak-Bul sistemi ile plaka, yüz tanıma, kimlik tespiti uygulamasından sonra şimdi de cipli kimlikler barkot-karekod okuma sistemi ile zamandan büyük tasarruf sağlanıyor. Barkot-Karekod okuma sistemi ile cipli kimlikler üzerinde barkod üzerine cihazın okutulması ile sorgu amaçlı vatandaşa ait veri bilgilerinin girişleri hızlandırılıyor. Aynıca yanlış veri girişleri en aza indirilirken, toplu taşıma hizmeti veren araçlar içindeki vatandaşların kimlikleri üzerinde yapılan işlemler yeni sistem ile çok kısa sürede tamamlanabiliyor. 30 kişilik toplu taşıma aracında 15-20 dakika süren sorgulama, cipli kimliklerde barkod-karedod okuma sistemi ile 2-3 dakikaya kadar düştü. Vatandaşlara verilen emniyet ve asayiş hizmetlerinin hızlı ve kalitesinin yükseltilmesini amaçlayan barkot-karekod okuma sistemi şu anda cipli kimler üzerinde yapılıyor. Muğla’da ilk uyulama Bodrum Güvercinlik girişindeki jandarma kontrol noktasında yapılırken, uygulamaya dedektör köpekler de katıldı.
Uygulamada aynı anda Tak-Bul sistemi ile plaka sorgulama, yüz tanıma, kimlik tespiti yapılırken, cipli kimlikler de barkod okuma sistemi ile kısa sürede yapılıyor. Görevli jandarma ekipleri cipli kimliklerin üzerindeki barkodu cihazla okutması sonucu çok kısa sürede işlemler tamamlanıyor. Uygulamadan memnun olduğunu belirten Ayşe Aydın, “Uygulamadan memnun kaldım. Kısa sürede işimiz tamamlandı. Uygulama iyi. Daha önce 15 dakika kadar bir süre bekliyorduk. Ama şimdi kısa sürede halloldu ve daha çabuk ilerleyebiliyoruz” dedi.
Toplu taşıma aracında yolcu olarak bulunan Muhammet Barbaros, “Öncelikle uygulamanın güvenliğimiz açısından çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu bölgede yaşayan birisiyim. Sürekli gelip gidiyorum yol kullanıyorum. Bu uygulamaların güvenliğimiz açısından önemi büyük bence. Teknolojiye gelirsek, zamanı baya daralttığını düşünüyorum. Önceden 15-20 dakika bekliyorduk burada. Şimdi 5 dakikaya kadar inmiş. Bu da bizi memnun etti” dedi.

20 Nisan 2018 Cuma günü yayınlandı