İzmir'den Suriye'ye yardım tırı - İZMİR

- Dernek personeli tarafından yardım kolilerinin yüklenmesi - Deniz Feneri Derneği Ege temsilcisi Harun Ece ile röportaj İzmir 'den Suriye'ye yardım tırı - Deniz Feneri Derneği Ege Temsilciliği, Suriye'deki kamplarda kalanlar için bir tır giyecek gönderdiİZMİR (AA) - Deniz Feneri Derneği Ege Temsilciliği, Suriye'deki kamplarda kalan ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bir tır giyecek gönderdi.Bölgeye yardım göndermeyi sürdüren Deniz Feneri Derneği Ege Temsilciliği, bu yıl 6. yardım tırını Kilis sınırına uğurladı.Yaklaşık 20 bin giyim malzemesinden oluşan yardım tırı İzmir 'den yola çıktı.Deniz Feneri Derneği Ege Temsilcisi Harun Ece, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak 81 ilin yanı sıra 60'tan fazla ülkeye yardım yaptıklarını, yardımların büyük kısmının yaşanan dramdan dolayı Suriye'ye gerçekleştirildiğini belirtti.
Suriye'deki kamplardan kendilerine iletilen ihtiyaç listelerine göre yardım tırlarının içeriklerini hazırladıklarını dile getiren Ece, "Yaklaşık 10 gün önce 50 ton ağırlığında 2 tır un gönderdik. Bugün de bayan, çocuk ve erkek giyim eşyaları gönderiyoruz. Şimdi yine yeni bir ihtiyaç listesi gönderildi. Doğu Guta'dan tahliye edilenler için İlbil köyünde kurulan kamptakilere iletilmek üzere yatak göndereceğiz." dedi.
Ece, başta Suriye'dekiler olmak üzere tüm savaş mağdurlarına, yoksullara, dul ve yetimlere yardımların süreceğini kaydetti.

Muhabir 

18 Nisan 2018 Çarşamba günü yayınlandı