İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi - HATAY/MUŞ/BAYBURT

HATAY - Eğitim - Bir Sen Dörtyol Temsilcisi Ahmet Aydın'ın konuşmasıMUŞ - Eğitim - Bir - Sen Şube Başkanı Mahir Barışan'ın Basın açıklamasıBAYBURT - Memur Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey'in bildiriyi okumasıİzmir'de okul müdürünün öldürülmesi - Ödemiş'te okul müdürü Ayhan Kökmen'in uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi Hatay ,Muş ve Bayburt'da protesto edildiHATAY/MUŞ/BAYBURT (AA) - İzmir'in Ödemiş ilçesinde, okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, Hatay ,Muş ve Bayburt'da protesto edildi. Hatay 'ın Dörtyol ilçesinde eğitimciler, İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün makamında silahlı saldırıyla öldürülmesini protesto etti.Atatürk Caddesi Saat Meydanı'nda toplanan Eğitim - Bir - Sen Dörtyol Temsilciliği üyeleri, İzmir'in Ödemiş ilçesindeki silahlı şiddet olayına tepki gösterdi.Eğitim - Bir Sen Dörtyol Temsilcisi Ahmet Aydın, yaptığı basın açıklamasında, Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kökmen'in iki öğrenci tarafından makamında silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirtti.
Kökmen'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiasına sabır ve başsağlığı temenni eden Aydın, "Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmenlere şiddet konusunda bütün eğitim camiası yek vücut dim dik ayakta. Sorumluları göreve davet ediyoruz." dedi.
- MuşEğitim - Bir - Sen Muş Şubesi, İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi ve Iğdır'da da bir öğretmenin yaralanmasına tepki gösterdi.Eğitim - Bir - Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, sendika binasında üye öğretmenlerin katılımıyla yaptığı basın açıklamasında, eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalının her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücü olduğunu söyledi.

İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybettiğini belirten Barışan, şöyle devam etti:"Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Aynı gün Iğdır'da Milli Eğitim Vakfı Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış ve ağır yaralanarak hastanede tedavi altına alınmıştır. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen de eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acı ve hüzünlü hatıraları hala yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor. İlgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz." - BayburtBayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan grup adına basın bildirisini okuyan Memur Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey, sebebi ne olursa olsun iki lise öğrencisinin, okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesinin şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesi olduğunu söyledi.

Özbey, eğitimcileri hedef alan bütün şiddet olaylarını kınadıklarını ifade ederek, "Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenlerin acısı, hüzünlü hatıraları hala yüreğimizi dağlarken kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştirmiştir. Eğitimcilere yönelik her saldırı aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız." ifadelerini kullandı.
Başsağlığı Lise Öğrencisi Silahlı Saldırı Basın Açıklaması Okul Müdürü 

18 Aralık 2017 Pazartesi günü yayınlandı