İzmir'de 1 Mayıs Coşkusu Başladı

Yurt genelinde kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın İzmir'deki coşkusu, kalabalık grupların çeşitli alanlardan toplanarak Gündoğdu Meydanı'na gelmesi ile yaşanmaya başladı
Kapitalizm 1 Mayıs Gündoğdu Taksim 


İzmir'deki kutlamaların merkezi olan Gündoğdu Meydanı'nda toplanan sendikalar, siyasi parti temsilcileri, işçiler ve çok sayıda vatandaşlar kutlama programı öncesinde türküler eşliğinde halaylar çekmeye başladı. Kapitalizm ve faşizme karşı birlik ve bütünlük sloganları atan kalabalık, kanlı 1 Mayıs olarak bilinen 1977 yılındaki kutlamalarda hayatlarını kaybedenlerin fotoğrafları bulunan bez afişlerle meydana alkışlar eşliğinde iştirak ediyor.

Yaklaşık 5 bine yakın polisin görev yaptığı İzmir'de, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na konseri ile iştirak edecek olan Sanatçı Onur Akın da her yıl 1 Mayıs kutlamalarında tablonun gittikçe değişen bir güzelliği yakaladığına dikkat çekti. 1 Mayıs'ın yasal bir bayram olarak kutlanmasının ruhuna yakışan bir olgu oladuğunu ifade eden Akın; ' Her şey gerçekten yolunda gidiyor. İnsanlar çocukları ile birlikte burada ve bayram kutluyor. Verilen mücadeleler bunun içindi aslınfa. Özellikle de Taksim'de kutlanması özlenen ve istenen bir tabloydu. 'İşçiler de hak verilmez alınır' söylemi ile haklarını söke söke aldılar ve Taksim'de de bu bayram kutlanıyor ' diye konuştu.
1 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı