İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo: “Rotary’nin çocuk felcinin dünya üzerinden silinmesindeki çabalarını tebrik ediyorum”

Guvernör Nuri Altan Arslan’ın konuşması
Büyükelçiler İş İnsanları Milyar Dolar Çocuk Felci Sanat Dünyası 

-İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo’nun konuşması
-Toplantıdan görüntüler
-Davetlilerden görüntüler
-Genel ve detay

( ANKARA )- Uluslararası Rotary 2430’uncu Bölge Guvernörü Nuri Altan Arslan:- “Dünyanın en büyük hastalıkla mücadelesine girmişiz” ANKARA

- Uluslararası Rotary 2430’uncu Bölge tanışma kokteylinin açılış konuşmasını yapan İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, “Bugün dünyanın en tehlikeli hastalıklarından olan çocuk felcinin dünya üzerinden silinmesinde Rotary’nin göstermiş olduğu çabaları en içten dileklerimle tebrik ediyorum” dedi.
İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinde “Uluslararası Rotary 2430’uncu Bölge ‘Mor Döneme Merhaba’ adlı tanışma kokteyli düzenlendi.
Farklı ülkelerin büyükelçilerinin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, Rotaryenlerin, iş ve sanat dünyasından davetli olduğu toplantıya ev sahipliğini Uluslararası Rotary 2430’uncu Bölge 2018-2019 Dönem Guvernörü Nuri Altan Arslan ve eşi Neslihan Arslan yaptı. Rotary’nin ‘Mor Döneme Merhaba’ programının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, konuşmasına Türkçe “iyi akşamlar” diyerek başladı.
Büyükelçi Mattiolo, ‘Mor Dönem’in açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, “Guvernörümüz Arslan ve eşi Arslan, Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü Başkanımız Murat Doğru ve Nursun Hanım ve Uluslararası Rotary 2430’uncu Bölge üyeleri ve Ankara Rotary Bahçelievler üyeleri ve sevgili misafirler. Türkiye Cumhuriyeti’nin babası Mustafa Kemal Atatürk’e İtalyan Hükümeti’ne vermiş olduğu ve İtalyan mimar Rolo Çaçan Dominyo’nun tasarlamış olduğu bu büyükelçiliğin bahçesinde Rotary’in ‘Mor Dönem’inin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz” ifadelerini kullandı. İtalyan Büyükelçiliği ve Uluslararası Rotary 2430’uncu Bölge arasındaki ilişkilerin bu yıl oldukça verimli olduğunu söyleyen Mattiolo, “Örnek vermek gerekirse geçen Mart ayında İtalya 10’uncu Kısa Film Festivali’ne onur konuğu olarak davet edilmişti. 7 İtalyan kısa filminin yayınlanmasından oldukça gurur duyduk. Aynı zamanda geçen Mayıs ayında İtalyan Sinema Haftasına olan katkılarımızı da söylemek isterim. Yoğun işbirliğimizi pekiştirmek istiyorum ve destekleriniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Mattiolo, dünyanın en tehlikeli hastalıklarından olan çocuk felcinin dünya üzerinden silinmesinde Rotary’nin göstermiş olduğu çabaları tebrik ederek, “Bu hastalık çoğunlukla 5 yaşından altındaki çocukları etkilemektedir. Ve hala Afganistan, Nijerya ve Pakistan’da görülmektedir. Bu hastalığın bir çaresi bulunmamaktadır. Bunun silinmesinin tek yolu ‘aşı’ dır. Ben kendi çocukluğumdan örnek vermem gerekirse, Roma sokaklarında yürürken benden biraz daha büyük çocuklarda bu hastalığın emarelerini gördüğümü hatırlıyorum. Rotary’i 1988’de kurulmuş olan Uluslararası Çocuk Felcini Silme Girişimi, Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF’e çok büyük katkılarda bulunmuştur. Dünya üzerindeki bir çok devlet, İtalya dahil olmak üzere bu girişime katkı sağlamıştır. Geçen yıl UNUCEF’e ve Dünya Sağlık Örgütüne Afganistan’da ve Pakistan’da gerçekleştirilmiş olan ilaç kampanyasında İtalyan İşbirliği Kurumu yaklaşık 4 milyon 500 bin avro bağışta bulunmuştur. İtalya’nın bu katkıları Rotary toplantısında da dile getirilmiştir. O yüzden bende Rotary kulübüne bu yardımlarından dolayı teşekkür etmek isterim” şeklinde konuştu.
Mattiolo konuşmasının devamında Türkiye-İtalyan ticaret hacmine de değinerek şunları kaydetti: “Sözlerimi bitirmeden önce, Rotary iş insanlarının topluluğu olduğu için Türkiye’nin 4’üncü partneri olan İtalya’nın yaklaşık 20 milyar dolar ticari mübadelede bulunduğunu ve bin 400 İtalyan şirketinin varlığını belirtmek isterim. Son yıllarda özellikle Türk şirketlerinin İtalya’da yatırım yaptıklarını da gözlemledik. Lütfen İstanbul’da olan ve sizlere yardımcı ve destek olabilecek olan İtalya Büyükelçiliğine bağlı Ekonomi Ofisi’nin ve İtalya Ticaret Komisyonu’nun bulunduğunu hatırlatmak isterim. Hepinizi ülkelerimiz arasında ilham kaynağı olmaya çağırıyor, teşekkür ediyor ve güzel bir mor dönem diliyorum.” Toplantıda konuşan Uluslararası Rotary 2430’uncu Bölge 2018-2019 Dönem Guvernörü ev sahibi Nuri Altan Arslan ise “Dünyanın en büyük hastalıkla mücadelesine girmişiz. Bir başka sivil toplum kurumu yok ki hastalıkla mücadele etmek için bütün üyelerini seferber etsin ve 88’den bu yana geçen süre içerisinde sadece iki ülkede çocuk felci denilen illeti yok etsin” ifadesinde bulundu.
7 Temmuz 2018 Cumartesi günü yayınlandı