İşte Hıdırellez Eğlencesi

Yurt genelinde her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan ve halk arasında baharın başlangıç günü olarak kabul edilen, Hıdırellez Bahar Bayramı İzmir ' in Foça İlçesinde de coşku ile kutlandı.Foça Demokrasi Meydanında DJ Volkan ile coşan Foçalıların Hıdırellez eğlencesi roman düğünlerini aratmadı.
Bahar Bayramı Hıdırellez 


2012 Hıdırellez Şenlikleri çerçevesinde yapılan kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Her yıl geleneksel olarak yapılan Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Gençlerin ağırlıklı olarak katıldığı program havanın kararması ile başladı. Meydanda toplanan vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar müzik eşliğinde halaylar çekerek,oyunlar oynayarak doyasıya eğlendi. DJ Volkan vatandaşları adeta coşturdu. Eğlencenin doruğa çıktığı gecede yediden yetmişe herkes yakılan ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişine merhaba dedi.

Hıdırellez gecesinde her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli dileklerde bulunan vatandaşlar sahip olmak istediklerini çakıl taşları ile figürlendirerek kumsala bıraktı.
7 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı