İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler - İZMİR

- Protesto için Konak Yalı Cami önünde toplanan vatandaşların detay görüntüleri - Grup adına Cüneyd Dayhan'ın konuşma yapmİsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler - İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyesi bir grup, İsrail'in katliamını protesto ettiİZMİR (AA) - ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamı İzmir 'de protesto edildi. İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyesi bir grup, cuma namazı çıkışında Konak Yalı Cami önünde İsrail'in katliamına tepki gösterdi.Grup adına açıklama yapan platformun dönem başkanı Cüneyd Dayhan, İsrail'in ABD'nin korumasında yaptığı orantısız güç kullanımının, açık bir devlet terörü olduğunu belirtti.
Filistin'in mücadelesinin siyasi bir mesele olmadığını aktaran Dayhan, "Filistin davasının sağı solu, dini ve milleti yoktur. Filistin davası bir insanlık davasıdır ve bu topraklardaki herkes bu davaya canı pahasına sahip çıkacaktır. Boynumuza emanet olan kutsal kentimiz Kudüs'ü İsrail'e katmakta ısrar ederlerse milyarlarca Müslüman'ı karşılarında bulacaklarını bilmelidirler." diye konuştu.
Türk milletinin dün olduğu gibi bugün de zalimin karşısında, mazlumun yanında olacağını aktaran Dayhan, "Bu mücadeleyi Filistin kazanacaktır. İsrail'in parası, uçakları, füzeleri ve arkasında ABD desteği olabilir ama inançlı Filistinli kardeşlerimizin ve bizlerin de 'ol' deyince olduran, 'öl' deyince öldüren Allah'ımız var. Unutulmamalıdır ki mazlumun zalimden öcünü alacağı gün şüphesiz ki zalimin mazluma zulüm ettiği günden daha çetin olacaktır." ifadesini kullandı.Grup üyeleri açıklamanın ardından dağıldı.
Protesto Cuma Namazı İsrail Katliam Orantısız Güç 

18 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı