Islahiye Ovası'nda buğday ekimi için hazırlıklar başladı

TARLADA ÇALIŞAN TRAKTÖRLER DETAY
Asad Birinci Sınıf 

-ÇİFTÇİ BAYRAM İLE RÖPORTAJ
-ÇALIŞAN TRAKTÖRLERDEN DETAY
-MİVZERLERE BUĞDAY TOHUMU VE BUGDAY EKİMİ
-İLÇE ZİRAAT ODASI BAŞKANI İLE RÖPORTAJ

( GAZİANTEP ) GAZİANTEP

- İslahiye ovasındaki hububat üreticileri, ülkenin en önemli temel gıda maddeleri arasında yer alan buğday ve arpa üretimine start verdi. Türkiye'nin Önemli Tarım bölgelerinden biri olan Gaziantep çiftçiler 2020 yılında hasadı yapılacak buğday ve arpanın ekimi için hazırlıklara başladı.
Gaziantep ve çevre illerin geçimini sağlayan çiftçilerin şu sırlar hububat ekimi için tarlalarını hazırlıyor. Havaların da sıcak gitmesini fırsat bilen çiftçiler tarlarda hummalı bir çalışma yürütüyor İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, ekim ayının ikinci haftası başlayan buğday ve arpa ekim çalışmalarının Kasım ayı sonuna kadar süreceğini belirterek, "Yaz mahsulü olan biber, pamuk ve diğer ürünlerin hasadının ardından tarlalar buğday ve arpa ekimi hazırlanıyor. Ekim ayının 15'inden ve Kasım ayı sonuna kadar çiftçilerimiz buğday ve arpa ekimi yapabilirler" dedi.
Kota uygulaması bu yıl başlıyor Oda Başkanı Köse, Tarım bakanlığının uygulamaya koyduğu bir tarlaya en fazla 2 yıl aynı ürünün ekilebileceği yönündeki kotanın da bu yıl başladığını hatırlatarak, "Çiftçilerimiz, Çiftçi Kayıt Sisteminde bir ürünü üçüncü yıl kayıt sisteminde gösteremeyecek. Gösterdiği zamanda ÇSK alamayacak yani desteklemeden faydalanamayacak. Bu nedenle çiftçi ister istemez farklı bir ürüne yönelecek" şeklinde konuştu.
Sertifikalı tohumlar destekleniyor Köse, sertifikalı tohumların desteklendiğini söyleyerek, "Bakanlık sertifikalı tohumlarda 45 kuruş bir destekleme veriyor .Birkaç yıldır da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı tarafından çiftçilerimize birinci sınıf tohumluk buğday dağıtıyor" diye konuştu.
Köse, tüm çiftçilere başarılı bir ekim dönemi, bol ve bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri temennisinde de bulundu
13 Kasım 2019 Çarşamba günü yayınlandı