İptal edilen Açık Öğretim Lisesi sınavlarına öğrenciler tepkili

Okul bahçesinden detaylar
Açıköğretim Psikoloji Kullar Öğrenciler 

-Velilerden detaylar
-Sınava giren adaylar ile röportaj

( ADANA -HD) ADANA

- 31 Mart-1 Nisan tarihlerinde yapılan Açık Öğretim Lisesi sınavlarının teknik bir hatadan dolayı iptal edilmesi nedeniyle bugün telafi sınavı yapıldı. Sınavın yapıldığı okullarda adaylar ve veliler hata nedeniyle yetkililere tepki gösterdi. Açıköğretim kurumları sınavları kapsamında 4’ten fazla dersten sınava katılan adaylara yönelik, cevap kağıtları eksik basılan dersler için bu sabah telafi sınavı yapıldı. Çalışan adayların sınava katılamamasından büyük sıkıntı duyduklarını dile getiren adaylar, yetkililerin daha dikkatli olması konusunda görüş belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı gibi bir kurumun hata yapmasının imkansız olacağını belirten Serdar Alper, “Herkes kendini sınava göre ayarlayıp geliyor. Uçakla şehir dışına gidecektim, biletim de hazırdı. Fakat yanlışlıktan dolayı iptal ettirdim ve sınava geldim. Binlerce insan mağdur oldu” diye konuştu.
Sınava girmek üzere okula gelen Şehmuz Tunç ise çoğu adayın çalıştığı için izinlerini ve tatillerini sınava göre ayarladığının altını çizerek, “Benim arkadaşlarımdan da izin alamadıkları için sınava katılamayanlar var. Daha dikkatli olmaları lazım” dedi.
Yetkililerin daha duyarlı, çocuklarını mağdur etmemek adına daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan veli Hasan İnan da “Oğlum daha önceden de sınava geldi. Sınava geldiğimizde iptal edildi. Çocuğun psikolojisi nasıl onu da bilmiyorum” diye konuştu.
Konu ile ilgili açıköğretim kurumları öğrencilerinin herhangi bir mağduriyet yaşamayacaklarını belirten bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, yapılan teknik hata nedeniyle bütün öğrencilerden özür dilediklerini duyurdu.
21 Nisan 2018 Cumartesi günü yayınlandı