İnternetten gümrük kaçağı otomobil satışına polis engeli

Otomobilin görüntüsü
Ekince Otomobil Satışı Para Cezası İnternet Sitesi Lüks Otomobil 

-Otomobilden genel ve detay görüntü
-Emniyetin görüntüsü

( ADANA -HD)- Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, alıcı kılığına girerek internet üzerinden gümrük kaçağı lüks otomobillerin satışına izin vermedi ADANA

- Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, alıcı kılığına girerek internet üzerinden gümrük kaçağı lüks otomobillerin satışına izin vermedi. Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri internet üzerinden otomobil satışı yapan siteleri mercek altına aldı. Ekipler, bir elektronik ticaret ve ilan platformunun resmi internet sitesinde Adana’da satışa çıkartılan araçlarla ilgili ilanları tek tek incelemeye başladı.
Bulgaristan plakalı lüks bir otomobil, polisin dikkatini çekince söz konusu ilan üzerinde ekipler yoğunlaştı. 2005 model otomobilde takılı olan; ‘PB8607CB’ harf ve rakamlardan oluşan plaka sorgulandığında da söz konusu otomobilin, 30 Mayıs 2016 tarihinde Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yaptığını, ancak ‘ülkede kalış süresini ihlal ettiği, bu nedenle de ‘gümrük kaçağı’ olarak her yerde aranmasına rağmen, bu şekilde satılmak istendiğini belirledi. Bunun üzerine polis, kendisine ‘müşteri’ süsü verip, Ahmet Okan S. ile telefonla bağlantıya geçti. Aracı çok beğendiğini ve satın almak istediğini dile getiren polis, Ahmet Okan S. ile merkez ilçe Seyhan’a bağlı Hürriyet Mahallesi’ndeki Atatürk Caddesi’nde görüşme kararı aldı. Zanlı, buluşma noktasına geldiğinde de ekipler, ‘polis kimliğini gösterip şahsı gözaltına alırken, lüks otomobile de el koydu. Ahmet Okan S.’ye emniyetteki işlemlerinin ardından idari para cezası uygulanırken, araba da Adana Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi.
1 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı