İngilizceyi eğlenerek öğreniyorlar - YOZGAT

- Okuldan görüntü - Sınıf kapısından görüntü - İngilizce dersinden görüntü - Öğrencilerin oyun oynaması - Öğrencilerin İngilizce konuşması - Öğrencilerin şarkı söylemesi - Aysun Karabulut'un konuşması - Öğrencilerin konuşmasıYOZGAT (AA) - Yozgat 'ın Sorgun ilçesindeki Agahefendi İlkokulunda öğrenim gören öğrenciler, İngilizceyi eğlenerek öğreniyor.Okulda, İngilizce öğretmeni Aysun Karabulut rehberliğinde oluşturulan özel sınıf, çeşitli materyaller ve oyun alanlarıyla yabancı dil eğitimini farklı bir şekilde sürdürme imkanı sağlıyor. Türkçe konuşulması yasak olan sınıfta öğrenciler, bütün soru, cevap ve isteklerini İngilizce dile getiriyor. Sınıfta seksek ve çeşitli oyun oynayan öğrenciler, dersi İngilizce söyledikleri şarkılarla tamamlıyor.İngilizce öğretmeni Karabulut, AA muhabirine, dil öğrenmede birinci kuralın, yaşayarak öğrenmek olduğunu anlattı.İngilizce sınıfını oluştururken çocuklara yaşayarak öğrenme imkanı sunduklarını anlatan Karabulut, "Sınıfta Türkçe konuşmayı minimuma indirdik, gerekirse hiç konuşmuyoruz. Jestlerle, mimiklerle bir şekilde kendimizi anlatıyoruz. İngilizce konuşmaya gayret ediyoruz." dedi.
Öğrencilerin bu şekilde İngilizceyi daha iyi öğrendiklerini ifade eden Karabulut, şunları kaydetti:"Bu sınıf sayesinde öğrenmede bir artış oldu çünkü görüyorlar, konuşuyorlar, oynuyorlar. Çocuklarımız oyunlarla, eğlenerek, görerek, somut örneklerle İngilizceyi yaşıyorlar. Bu yüzden daha kalıcı bir öğrenme oluyor. Sınıfta bir seksek oyunu, oyun platformu var. Çocuklar, oynuyorlar, eğleniyorlar ve bu sayede İngilizce öğreniyorlar. Dakikanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz, zil çalınca şaşırıyoruz. 15 şubemizin dersleri burada geçiyor."İngilizce sınıfında eğitim gören öğrencilerden Aysun Biçer, en sevdiği dersin İngilizce olduğuna işaret etti.Büyüyünce İngilizce öğretmeni olmak istediğini dile getiren Biçer, "Dersimiz, maceralı ve eğlenceli, çok seviyorum İngilizceyi. Seksek oynuyoruz, öğretmenimiz bizi tahtaya çıkartıp sorular soruyor, onları cevaplıyoruz." diye konuştu.
Ali Yiğit de İngilizce dersini çok sevdiğini ve dersin eğlenceli geçtiğini anlattı.İngilizceyi oyun oynayarak öğrendiklerini dile getiren Amine Ulak ise diğer dersleri de oynayarak öğrenmenin daha iyi olacağını belirtti.

Yabancı Dil Öğretmen Yabancı Dil Eğitimi İngilizce Öğrenciler 

19 Aralık 2017 Salı günü yayınlandı