İlk teravih namazında dualar Filistinliler için

Cami içinden saf tutanlar detay
Ramazan Ayı Sivil Toplum Kuruluşu Teravih Namazı Polis Kontrolü Uluslararası 

-Cami içinden cemaat genel detay
-Camide Çocuklar namaz detay
-Cami çıkışında Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri Kudüs için açıklama
-Kalabalık detay
-Kudusten gelen Sehmus Altınteri konuşma

( MARDİN )- Mardin Kudüs için tek yürek MARDİN

- Mardin’de ilk teravih namazında Filistinlilere dua için eller sema ya açıldı. Mardin’de tarihi camilere akın eden binlerce Müslüman ramazan ayının ilk teravih namazında İsrail’in zulmettiği Filistinliler için dua etti. Mardin Şakir Nuhoğlu camiine Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak üzere bir araya gelen binlerce Müslüman İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı katliamlara sessiz kalmadı. Binlerce Müslüman teravih namazı çıkısında ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail’in Filistin’de ki Müslüman vatandaşlara karşın uyguladığı zulme karşın tek yürek oldu. Ak Parti Mardin İl Başkanlığının öncülük ettiği protestolara Mardin’de bulunan birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi de destek verdi. Teravih namazı çıkışında binlerce vatandaşla birlikte açıklama yapan İl Başkanı Nihat Eri, Amerika Birleşik Devletlerinin Büyük elçiliğini Kudüs'e taşımasını, İslam'ın ilk kıblesi, kadim Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.
Bu girişim bizim için yok hükmündedir diyen Eri; “ Kudüs’ün, gerek Birleşmiş Milletler kararlarıyla, gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılması şarttır. BM Genel Kurulu’nun ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD'nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim, Ortadoğu’da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir” diye konuştu.
Kudüs’ten geçtiğimiz hafta Mardin’e gelen Şehmus Altınterin Mescidinize polis kontrolü olmadan giremiyorsunuz diyerek gözlemlerini paylaştı; “ Belli bir yaşın altında ki insanları almıyorlar. Ve en büyük umutları bunu özellikle gurur duydum. Öncelikle Türk olduğum için her şeyi Türkiye’den istiyorlar. Hala Osmanlıyı unutamıyorlar. Neden Osmanlı burada değil. Neden gelip burada hakimiyeti altına almıyor. Kudüs bizimdir, Kudüs Filistin’in başkentidir. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Bunu o Yahudilere hissettirelim” diye konuştu.
Açıklamaların ardından binlerce vatandaş tekbirlerle camiden ayrıldı.
16 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı