İklim değişikliğine adaptasyon eğitimi - ELAZIĞ

- Programa katılanlardan detaylar - Sertifika alanlardan detay - Elazığ Tarım Orman İl Müdürü Turan Karahan'nın konuşması - Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürü Özkan Özbay'ın konuşması Elazığ 'da iklim değişikliğine adaptasyon eğitimi verildiELAZIĞ (AA) - Elazığ 'da "İklim Değişikliğine Adaptasyon Eğitimi" alan 22 teknik personele sertifikaları verildi.
"Tarım, Orman ve Su Ürünleri" başlıklı AB projesi kapsamında 15 gün boyunca devam eden eğitim semineri tamamlandı.Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, projenin önemine değindi.Projenin büyük faydalar sağlayacağını dile getiren Karahan, "Bu İklim değişikliğini bir felaket öngörüsü olarak değil de gerçeklik üzerinden yola çıkarak ilimiz için, bölgemiz için ortaya koymamız gereken kriterleri, projeleri belirlemek üzere çalışmalar yapmalıyız."Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay da amaçlarının ileride oluşacak problemlere karşı bilgilendirilmiş bir toplum oluşturmak olduğunu belirtti.
Özbay, şunları kaydetti:"Hedefimiz kısıtlı arazilere nasıl faydamız olur ve iklim değişikliğine onları nasıl adapte ederiz. İklim değişikliği her alanı etkiliyor. Bunları vurgulamalıyız."Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

İklim Değişikliği Toplantı Felaket 

14 Eylül 2018 Cuma günü yayınlandı