İHH'den Gazze'ye yardım çağrısı - ANTALYA/ÇORUM

- İHH'den Gazze'ye yardım çağrısı - ANTALYA - İHH Antalya Şube Başkanı Mustafa Yıldırım'ın açıklaması - Detay - ÇORUM - İHH üyelerinden detay - Selim Özkabakçı'nın basın açıklaması İHH Antalya Şube Başkanı Yıldırım: - "İslam ülkeleri acilen Gazze'yi gündemlerine almalı, bölgeye ablukanın kalkması ve insani yardım girişine izin verilmesi noktasında çaba sarf etmelidir"ANTALYA (AA) - İHH Antalya Şube Başkanı Mustafa Yıldırım, İslam ülkelerinin Gazze'yi gündemlerine almaları ve insani yardım girişine izin verilmesi için çaba sarfetmesi gerektiğini bildirdi.Yıldırım, Hacı Yusuf Öztürk Camisi bahçesinde yaptığı basın açıklamasında, İHH İnsani Yardım Derneği tarafından "Gazze'ye yardım cuması" adı altında kampanya başlatıldığını anımsattı.Yıldırım, Gazze şeridinin kara, hava ve deniz ablukası altında olduğunu anımsattı.Gazze'de büyük bir insani dram yaşandığına dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu:"Türkiye'de Gazze dostlarıyla Siyonist İsrail'in bu hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Gazze sevdalıları olarak bu hakikatleri haykırmaya devam edeceğiz. Her geçen gün Filistin'deki zulmünü artıran İsrail'e karşı bizler de mücadelemizi sürdüreceğiz. İslam ülkeleri acilen Gazze'yi gündemlerine almalı, bölgeye ablukanın kalkması ve insani yardımın girişine izin verilmesi noktasında çaba sarf etmelidir. Ülkemiz bu konuda öncülük etmelidir. Necip milletimizin, yıllardır olduğu gibi Gazzelilere olan desteği her anlamda sürmeli ve yardımlar artmalıdır."Yıldırım, Türkiye'yi ve uluslararası mekanizmaları harekete geçmeye ve İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya yönelik yardıma çağırdıklarını sözlerine ekledi.ÇORUM (AA) - Çorum'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı üyeleri tarafından İsrail'in Filistin'e uyguladığı abluka protesto edildi.Hürriyet Meydanında toplanan İHH üyeleri, Ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail'in 12 yıldır devam eden ambargosuna tepki gösterdi. "Gazze'ye yardım cuması" yazılı pankart açan İHH üyeleri, vatandaşlardan abluka altındaki Filistin halkı için yardım talep etti.Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Selim Özkabakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada İsrail'in Filistin üzerindeki ablukasını artırdığını belirterek, "Abluka altında zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanlar, dışarıdan gelecek yardımlara ihtiyaç duyuyor. İlaç, tıbbi malzeme, içme suyu ve mazot gibi ihtiyaçların karşılanabilmesi için dışarıdan yapılacak nakdi yardımlar çok önem arz ediyor." dedi.
Özkabakçı, ablukanın 2006 yılından bu yana arkasında 4 bin 631’den fazla şehit ve 21 bin 426 yaralı bıraktığını, yerleşim birimlerinin %77’sine denk gelen 292 bin 502 evin zarar gördüğünü söyledi.

Gazze'deki sosyal çöküntünün hayatın her alanında hissedildiğinin altını çizen Özkabakçı, "Gazzelilerin içinde bulunduğu ve en acil şekilde çözülmesi gereken sorunlar her geçen gün ağırlaşmaktadır. Su kirliliği yüzde 95 seviyelerine ulaşmıştır. Çocukların yüzde 40’ı yetersiz beslenmeye bağlı sağlık sorunları yaşamaktadır. Abluka nedeniyle düzenli yardım alamayan yardıma muhtaç durumdaki 17 bin yetim çocuk, büyük mağduriyetler yaşamaktadır." diye konuştu.
Enerji, yakıt, ilaç ve gıda malzemesinin abluka nedeniyle bölgeye alınmamasının kentteki insani krizi her geçen gün derinleştirdiğini vurgulayan Özkabakçı, şunları kaydetti:"Günde 20 saate kadar varan elektrik kesintileri, hayatı zorlaştıran belki de en önemli krizdir. Fabrikaların yüzde 80’i kapanmıştır. Elektrik açığı yüzde 65 seviyelerine ulaşmıştır. Gazze’de yoksulluk altında yaşayanlar yüzde 65, aşırı yoksulluk yüzde 30, yardımlara bağımlılık oranı ise yüzde 80 civarındadır. Abluka altında zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanlar, dışarıdan gelecek yardımlara ihtiyaç duyuyor. İlaç, tıbbi malzeme, içme suyu ve mazot gibi ihtiyaçların karşılanabilmesi için dışarıdan yapılacak nakdi yardımlar çok önem arz ediyor. Birleşmiş Milletler raporlarında, eğer ablukayı hafifletmek için bir şeyler yapılmazsa, Gazze 2020'ye kadar ‘yaşanamayacak bir yere dönüşeceği vurgulanıyor. Acilen bütün İslam ülkeleri Gazze’yi gündemlerine almalı, ablukanın kalkması ve bölgeye insani yardımın girişine izin verilmesi noktasında çaba sarf etmelidir. Ülkemiz bu konuda öncülük etmelidir. Halkımızın yıllardır olduğu gibi Gazzelilere olan desteği her anlamda sürmeli ve yardımlar artırılmalıdır. Türkiyeyi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya ve Gazzeli kardeşlerimize yardıma çağırıyoruz."
Bağımlılık Tıbbi Malzeme Basın Açıklaması İnsani Yardım Yardım Çağrısı 

12 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı