İçişleri Bakanı Soylu: 'Giresun Güce'de iki terörist etkisiz hale getirildi'

Konuşması

( İSTANBUL ) ( İSTANBUL ) İçişleri Bakanı Soylu: "Giresun Güce'de iki terörist etkisiz hale getirildi"-" Yılbaşından bu yana Amanoslar'da 40'ın üzeninde terörist başlarında bulunan bölge sorumlusu teröristler dahil etkisiz hale getirildi"-"Fotokapanlar kurduk hem de insansız hava aracıyla ve insanlı keşif uçaklarıyla beraberde sahayı yukarıdan sıkıştırdık. Böylece hareket kabiliyetlerini mümkün olduğunca azalttık.Daha bir çok tedbir aldık. Bu tedbirlerle orada büyük bir başarı elde edilmiş oldu" İSTANBUL
İnsansız Hava Aracı Güvenlik Görevlisi Özel Güvenlik Görevlisi Terör Örgütü İstihbarat Birimleri 


- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üç bin özel güvenlik görevlisine sertifika verilmesi için düzenlen törende yaptığı konuşmada Giresun Güce'de iki teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyerek, " Yılbaşından bu yana Amanoslar'da 40'ın üzeninde terörist başlarında bulunan bölge sorumlusu dahil etkisiz hale getirildi" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haliç Kongre Merkezi'nde üç bin özel güvenlik görevlisine sertifika verilmesi için düzenlenen törene katıldı.
Bakan Soylu, güzel bir haber aldıklarını söyleyerek, "Karadeniz'e sızan bir terör grubu vardı. Allah'a hamdolsun, çok uzun zamandan beri emniyet güvenlik görevlilerimiz, jandarmalarımız bunun peşindeydi. Giresun Güce'de ikisini kıstırarak kisini etkisiz hale getirdiler." dedi.
Amanos, Hatay ve Karadeniz'in örtü yapısına dikkat çeken Bakan Soylu;"Buraların ormanlık yapısını elbette çok iyi dikkate almak zorundayız. Gerek Amanoslar, gerek Karadeniz'de teröristlerle karşılaştığınız zaman bir iki dakika içinde görüntüyü kaybediyorsunuz. Çünkü Ormanın içerisinde kaybolup sık ve gür ormanlarda kendilerini kaybettiriyorlar. Yılbaşından bugüne kadar Amanos'ta 40'ın üzerinde başlarında bulunan bölge sorumlusu olan teröritler dahil etkisiz hale getirdik. Biz oraya insansız hava aracı uçurmaya başladık. Yer veri terminalleri kurduk. Hem aşağıdan beşeri güçlerimizle fotokapanlar kurduk hem de insansız hava aracıyla ve insanlı keşif uçaklarıyla beraberde sahayı yukarıdan sıkıştırdık. Böylece hareket kabiliyetlerini mümkün olduğunca azalttık.Daha bir çok tedbir aldık. Bu tedbirlerle orada büyük bir başarı elde edilmiş oldu" Amanoslar'ın öneminden bahseden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; " Amanoslar'ın önemi şuydu. Afrin ile Amanoslar'ın arasında , hatta Adıyaman'dan Şanlıurfa'dan başlayan hat üzerinden Güneydoğu ve doğu üzerinden Amanoslar'a intikal, oradan da batıya intikal sağlamak . Karadeniz'de özellikle güvenlik açısından bir istikrarsızlık ve güvenilmezlik ortaya koyabilmek için terör örgütü çaba harcıyordu. Şimdi bu konularda gerek insanız hava aracıyla gerek teknolojik gelişmelerle bu operasyonların bir çoğunda polis, jandarma, korucular, tüm istihbarat birimleri hep birlikte sonuca ulaşmak için uyumu ortaya koymuştur" dedi.
(MH-EY
1 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı