- İBB’den babalara ve öğrencilere buzda paten keyfi

Babalar ve çocukları
Babalar Günü Buz Pateni Karne Hediyesi Lise Öğrenci Öğrenciler 

-Röportajlar
-Genel detay

( İSTANBUL )- Babalar gününe özel "Karneni Getir Buzda Kay” etkinliğine babalar da katıldı- Babalar ve çocukları birlikte kayarak keyifli anlar yaşadı İSTANBUL

- İBB tarafından başlatılan "Karneni Getir Buzda Kay" etkinliği bu yıl babalar günü dolayısıyla çocuklar ve babalarını buz pistinde bir araya getirdi. Karnesini getiren çocuklar, babalarıyla birlikte kayarak keyifli anlar yaşadı. Bazı çocuklar ve babalar buzda kayma konusunda tecrübe sahibiyken, bazıları da hocaların eşliğinde kaymayı tecrübe etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul'un ilk olarak 2015 yılında hayata geçirdiği "Karneni Getir Buzda Kay" etkinliği bu yıl da öğrencilerin karne hediyesi oldu. Her yıl ilginin giderek arttığı etkinlikte Karnesini getiren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ücretsiz buz pateni seanslarına katılarak eğlenceli dakikalar geçiriyor. Öğrenciler 10.00 - 18.00 saatleri arasında alanında uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz seanslara katılabilecekler. Çocuklar babaları ile birlikte buz pistinde keyifli anlar yaşadı "Karneni Getir Buzda Kay" etkinliği bu yıl Silivrikapı Buz Pistindae babalar çocuklarını bir araya getirdi. Buz pisti babalar ve çocuklarının akınına uğradı. Babalar günü ile birleştirilen etkinlikte karnesini getiren çocuklar babalarıyla birlikte kaydı. Buz patenini, dizlik, dirseklik ve kasklarını takan öğrenciler ve babaları buz pisti üzerinde keyifli anlar yaşadı. Bazı öğrenciler ve babalar buzda kayma konusunda tecrübe sahibiyken bazıları da hocaların eşliğinde kaymayı tecrübe etti. İBB Silivrikapı Buz Pisti Tesisi İşletme Amir Yardımcısı Murat Bağış“ Burada çocuklarımızın buz pateni yapmak için 3 gün boyunca karne etkinliği düzenlemekteyiz. Bugünde çocukların babalar günü olması itibariyle babalara hediye olarak çocuklarıyla beraber buz pateni etkinliğine katılmalarını sağladık. Çocuklarımız günlük olarak saat başı 10 seans şeklinde babalarıyla gelerek buz pateninden faydalanıyorlar. Keyifli dakikalar yaşıyorlar. Bütün İstanbul halkını bekliyoruz. Çocuklar karneleri ile beraber geliyorlar. Babalarına hediye olarak da buz pateninde beraber kayıyorlar. Ailenin temel taşlarından olan tüm babaların babalar gününü kutluyorum. İnşallah nice güzel babalar gününü hep beraber yaşamayı temenni ediyorum “ diye konuştu.
“Eğleniyoruz,çocuklarımızla beraberiz” Çocuğuyla birlikte kaymak için Silivrikapı'ya gelen Mehmet Çakır “ Belediyemize vermiş olduğu bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Dünyadaki tüm babaların babalar gününü kutluyorum. Burada hoş vakit geçiriyoruz. Eğleniyoruz. Çocuklarımızla beraberiz. Bu bizler için güzel bir imkan. Herkesin buraya gelmesini beklerim. İlk girdiğimizde kaymak bilmeyenler için zor oluyor. Şu an biraz alışmaya başladık. Şu anda biraz daha iyi durumdayız “ dedi.
“Karneleri çok iyi. Eğlenmeye geldik” Çocuğunun istediği üzerene geldiğini söyleyen Selahattin Reka “ Çocukların isteği üzerine geldik. Karne hediyesi olarak beni zorla buraya getirdiler ama büyük bir hediye oldu. Bunun bir dizisi var. Çocuklar o diziyi izliyorlar. Buz pisti üzerinde bir hayat geçiyor. O sayede buraya geldik. Çocuklarım çok başarılı öğrenciler. Karneleri çok iyi. Eğlenmeye geldik. Kendilerine teşekkür ediyorum. Tüm babaların babalar günü kutlu olsun. Allah herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah “ dedi.
( AST-ZA
16 Haziran 2019 Pazar günü yayınlandı