Hocalı katliamı anısına sergi açıldı

Rektörün konuşması
Ödül Töreni Uluslararası İşgal Katliam Cinayet 

-Ödül töreni
-Resim sergisi

( ANKARA )- Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan: "Gazi Üniversitesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 613 Hocalı şehidini unutmayarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarına ortak olmaya çalışıyor"- "Her yıl düzenlediğimiz bilimsel ve sanatsal faaliyetlerle Hocalı katliamını unutturmayacağız" ANKARA

- Duyulmayan Çığlık Hocalı Uluslararası Resim ve Heykel Yarışması Sergisi açıldı. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, "Her yıl düzenlediğimiz bilimsel ve sanatsal faaliyetlerle Hocalı katliamını unutturmayacağız’’ dedi.
Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Türk Sanatı Topuluğu’nun düzenlediği Duyulmayan Çığlık Hocalı Uluslararası Resim ve Heykel Yarışması Sergisi, Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin salonunda düzenlenen ödül töreninin ardından üniversitenin Resim ve Heykel Müzesi’nde açıldı. Programda konuşan ve 26 Şubat 1992’de Hocalı’da uluslararası hukuk ilkeleri ayaklar altına alınarak Ermenilerce gerçekleştirilen katliamın unutulmayacak bir insanlık ayıbı olarak tarihe geçtiğini söyleyen Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, "İnsanlıktan nasibini almamış Ermeni güçlerinin Hocalı’da yaptığı katliamdan kurtulanların, katliama tanık olan gazetecilerin ve dahası katliamı bizzat gerçekleştirenlerin anlattıkları hunharca işledikleri cinayetleri gözler önüne açıkça sermiştir. 613 şehidimizin 63’ü bebek ve çocuk, 106’sı kadın, 70’i yaşlıdır. 25 çocuğumuzun hem annesi hem babası şehit olmuştur. 130 çocuğumuzun ya annesi ya da babası şehit olmuştur. 150 kardeşimizi halen kayıptır. Bu korkunç vahşetin üzerinden 26 yıl geçmiş olmasına rağmen Hocalı’da gerçekleşen Ermeni işgali sona ermemiş ve maalesef adalet gerçekleşmemiştir" ifadelerini kullandı. Her yıl düzenlenen bilimsel ve sanatsal faaliyetlerle Hocalı katliamını unutturmayacaklarını söyleyerek konuşmasını sürdüren Uslan, "Gazi üniversitesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 613 Hocalı şehidini unutmayarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarına ortak olmaya çalışıyor. İşgal edilen topraklarda evlerine dönmeyi bekleyen 1 milyon kişinin yanında olduğumuzu, her yıl düzenlediğimiz bilimsel ve sanatsal faaliyetlerle Hocalı katliamını unutturmayacağımızı ifade ediyor, Hocalıya adalet istiyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.
Ödül töreninin gerçekleşmesiyle sona eren programın ardından Duyulmayan Çığlık Hocalı Uluslararası Resim ve Heykel Yarışması Sergisi gezildi.
26 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı