Hırsızları silah çekip suçüstü yakaladı, polise böyle teslim etti

-Güvenlik kamerası-
Polis Aracı Güvenlik Görevlisi Kurusıkı Tabanca Polis Ekipleri Çıkmaz Sokak 

-Hırsızların gelmesi
-Çevreyi kolaçan etmesi
-Hırsızlardan birinin binaya tırmanması
-Diğer hırsızların gözcülük yapması
-Görevlinin binadan çıkarak koşması
-Hırsızlardan 3’ünün koşarak kaçması
-Görevlinin silah çekmesi
-Hırsızı suçüstü yakalaması
-Havaya ateş etmesi
-Hırsızı yakasından tutup götürmesi
-Apartman arasına sokması
-Hırsızı polise teslim etmesi
-Hırsızın polis aracın bindirilmesi
--Aktüel kamera-
-Olayın yaşandığı yer
-Hırsızın tırmandığı bina
-Görevli Rıdvan Karataş ile röportaj
-Genel ve Detay

( İSTANBUL - ÖZEL)- Beyoğlu’nda bir eve girmeye çalışan hırsızlar bu kez baltayı taşa vurdu- Hırsızları kameradan takip eden güvenlik görevlisi birini suçüstü yakaladı İSTANBUL

- Beyoğlu’nda bir eve giren hırsızları güvenlik kameralarından fark eden görevli, dışarıya çıkıp onlara silah çekti. Neye uğradığını şaşıran hırsızlar koşarak kaçarken, birkaç el havaya ateş eden görevli binaya tırmanan hırsızı da suçüstü yakaladı. Görevli, hırsızı polis ekiplerine teslim ederken, o anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Olay, geçtiğimiz 9 Şubat Cuma günü saat 04.10 sıralarında Beyoğlu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre aynı cadde üzerinde daha öncede bir inşaata girerek hırsızlık yapan çete, bu kez hemen yanındaki bir binayı gözlerine kestirdi. Binanın önüne gelen 4 hırsız, çevreyi bir süre gözetledikten sonra hırsızlardan biri pencerelerdeki ferforjeleri merdiven olarak kullanarak en üst kata tırmandı. Diğer hırsızlar ise kendilerini güvenlik kameralarından izleyen apartman görevlisinden habersiz, çevrede gözcülük yaptı. Silah çekip hırsızları suçüstü yakaladı Bu esnada en üste kata tırmanan hırsız, içeriden aldığı televizyonu ip bağlayarak aşağıya indirmek istedi. Hırsızlar televizyonu aşağıya indirmek için plan yaptıkları esnada yan binada gece çalışan güvenlik görevlisi Rıdvan Karataş, silahını çekip hırsızlara doğru koşmaya başladı.
Neye uğradığını şaşıran hırsızlardan 3’ü koşarak kaçarken, eve tırmanan yaşı küçük hırsız ise yakayı ele verdi. Yakaladığı hırsızın yanında kurusıkı tabancayla korkutmak amaçlı birkaç el yere ateş eden Karataş, ardından onu alıp apartman girişine soktu. Burada da birkaç kez havaya ateş eden Karataş, daha sonra cadde üzerindeki çıkmaz bir sokağa getirdiği hırsıza dayak attı. Hırsızı polis ekiplerine teslim etti Olayın ardından Rıdvan Karataş, yakaladığı hırsızı teslim etmek için polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, Karataş’tan olayı öğrendikten sonra hırsızı teslim alarak önce tırmandığı binanın önüne getirdi. Hırsız tırmandığı evi polis ekiplerine gösterdikten sonra gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.Görüntülerde güvenlik görevlisi hırsızları fark ediyor. Havaya bir kaç el ateş açtıktan sonra hırsızlar kaçmaya başlıyor. Bu sırada duvara tırmanan hırsız aşağıya atlasa da güvenlik görevlisi hırsızı kıskıvrak yakalıyor ardından polise teslim ediyor. “Koşup yakaladım silahımı çektim ve birkaç el sıktım” Hırsızları fark ederek yakalayan Rıdvan Karataş, “Ben gece apartmanda güvenlik olarak çalışıyorum. O esnada gözüm kameraya takıldı. Kameraya baktığımda 4 kişinin geldiğini gördüm. Hırsızlık yapacak şekilde yolu kesmeye başladılar. Bir baktım ki demirden biri yukarıya çıkmaya başladı.
Sonra üst kata çıkarak pencereyi açıyor ardından içeriye girdi. O esnada ben dışarıya çıktım ve hırsızlardan birini yakaladım ve polise teslim ettim. Koşup yakaladım silahımı çektim ve birkaç el sıktım. Sonra çıkmaz sokakta biraz dövdüm. Olaydan 1 gün öncede hemen yanındaki inşaatı soydular. Evden televizyon çalıyorlardı, iple aşağıya indirmeye çalıştılar. O sırada ben engel oldum ve indiremediler. Hiç korkmadım. Çünkü üstlerinde bana zarar verecek bir şey olmadığını biliyordum, suçüstü yakaladım” dedi.
(DCC-EY
22 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı