Hindistan Cumhuriyeti'nin 69. bağımsızlık yılı - İSTANBUL

- Hindistan fotoğraflarından görüntüler - İki ülkenin milli marşlarının okunması - Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Azar Khan'ın konuşması - Davetlilerden görüntüler - Hint danslarından görüntülerHindistan'ın bağımsızlığının 69. yıl dönümü - Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Khan: - "Türkiye ile aramızda çok güçlü ve derin ilişkiler var, daha da geliştirmek istiyoruz"İSTANBUL (AA) - Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Azar Khan, Türkiye ile Hindistan arasında çok güçlü ve derin ilişkiler olduğunu ve daha da geliştirmek istediklerini kaydetti.
Hindistan Cumhuriyeti'nin 69. bağımsızlık yılı dolayısıyla bir otelde düzenlenen kutlamada konuşan Khan, bu gecenin anlamının kendileri için çok büyük olduğunu söyledi.

Khan, 69 yıl önce Hindistan'ın bağımsızlığını kazanıp, cumhuriyetin ilan edildiğini hatırlatarak, "1950'de Anayasamızı kabul ettik ve laik bir anayasa kazandı insanlarımız. 69. yıl önce bu gün Hindistan Cumhuriyeti'nin temelleri atıldı. Bu anayasa ile sosyal adalet sağlandı." dedi.
Türkiye - Hindistan arasındaki ilişkilere de değinen Khan, şöyle konuştu:"Türkiye ile aramızda çok güçlü ve derin ilişkiler var, daha da geliştirmek istiyoruz. Ekonomik bağlarımız da oldukça güçlü ama yeterli değil. 6 milyar dolarlık ticaret hacmimiz var ama potansiyelimiz bundan daha yüksek. Önümüzdeki 2 - 3 yıl içinde 10 milyar doları aşabilir. Türkiye ile Hindistan arasında çok dostane duygular var."Kutlamalara, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ile bazı ülkelerin temsilcileri de katıldı.
Kutlama, Hint dans gösterisiyle sona erdi.
Cumhuriyet Milyar Dolar Dans Gösterisi Bağımsızlık Sosyal Adalet 

26 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı