Hemşirelik bölümü öğrencilerinden İngilizce kamu spotu

-Öğrencilerin çektiği İngilizce kamu spotu
Kısa Film Kalp Krizi İngilizce Öğrenciler Bakış Açısı 

--Öğrenciler ile rop.
--Video hazırlanırken detaylar

( ARTVİN ) - Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden tüm dünyayı ilgilendiren İngilizce kamu spotu- Kaza olaylarında günümüzde sıkça karşılaşılan yardım etme yerine fotoğraf çekme tercihini kamu spotu ile dikkat çektiler ARTVİN

- Artvin Çoruh Üniversitesi’nde öğrenim gören 4 arkadaş proje ödevleri olarak çektikleri ‘Kamu spotunda’ insanlık dersi verdi. Kaza olaylarında günümüzde sıkça karşılaşılan yardım etme yerine fotoğraf çekme tercihinin konu edildiği kamu spotunu çeken öğrenciler vermeye çalıştıkları sosyal mesajla karşılaşılan ilk yardım gerektirecek durumlarda önce ambulansın veya bir sağlık kuruluşunun aranması gerektiğine vurgu yaptı. Aslında İngilizce ödevleri olan kamu spotunda öğrenim gördükleri hemşirelik bölümü ile alakalı olmasını isteyen İlyas Özdemir, Hüseyin Bal, Muhammet Keleş ve Arife İlayda Açık böyle bir video çekerek dikkat çekmek istediklerini belirttiler. Ödevleri gereği böyle bir kamu spotu çekmek istediklerini ve insanlara ilk yardım gerektirecek konularda nasıl müdahale edilmesi gerektiğini çektikleri İngilizce kamu spotu ile göstermek istediklerini dile getiren Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Hüseyin Bal “Kalp krizine dikkat çekmek için bu videoyu çekmeye karar verdik. Arkadaşlarla İngilizce bir kamu spotu hazırlayalım dedik. Halkımızın bu tip olaylara karşı bakış açısını, insanların bu olaylara tepkisini kaydetmeye çalıştık. Bir kalp krizi ile sokakta karşılaştığımızda nasıl bir tepki vermeliyiz, ne yapmalıyız bunları anlatmaya çalıştık videomuzda. O durumları göstermeye, o duyguyu vermeye çalıştık” dedi.
İnsanların vurdumduymazlığını konu ettiklerini videonun amacının insanları bilinçlendirmek olduğunu dile getiren bir başka Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi İlyas Özdemir ise “İnsanların vurdumduymazlığını dünyada birçok yerde görüyoruz. Bir kaza olduğunda, bir acil olay olduğunda insanlar tercihlerini yardım etmekten yana kullanıyor. İnsanların hayatları bir kazada olsun, bir yaralanma da olsun birçoğumuzun ellerinde. Bunu dünyada ve Türkiye’de insanlara göstermek için bizde bir adım attık. Vurdumduymazlığı ele alıp kamu spotu gibi bir kısa film çektik. Bu filmde insanların bir kazada müdahale etmeyi bırakın fotoğraf çekip eğlendiklerini gördük. Bu tip vakalarda insanların en azından bir ambulansı veya sağlık merkezini aramasını bekleriz. Bundan sonra bütün insanlar inşallah bu tip olaylarda daha duyarlı olurlar” ifadelerini kullandı. (HFD-ÖS-Y)
28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı