Haylaz ile Paşa'nın keyfine diyecek yok

Kedilerin koltukta yatmaları
Ayetler İşin Aslı Sokak Kedisi Gözlükçü Hayvan 

-Kedilerin birbirleriyle oynaşmaları
-Sokak'ta kedi mamasını yiyen kedi
-İşyerinin kapısındaki kediler için yazılan yazı
-İşyeri sahibi Hakan Güvensoy ile röp

( KARAMAN -ÖZEL)- Karaman'da işyeri sahibi tarafından dükkanın önünde beklerken içeriye alınarak Haylaz ile Paşa ismi verilen kediler, dükkanda keyifle yaşıyor KARAMAN

- Karaman’da Haylaz ile Paşa isimli sokak kedilerinin keyfini görenler, sevmeden geçemiyor. İsmet Paşa Caddesi üzerinde gözlükçü dükkanı bulunan Hakan Güvensoy, soğuk havada aç kalarak üşüyen iki sokak kedisine iş yerinin kapılarını açtı. Sıcak iş yerinin keyfini süren Haylaz ile Paşa, bir müşteri gibi koltuklarda yatarak günlerini geçiriyor. Sokağa atılan iki ev kedisine sahip çıktıklarını anlatan Hakan Güvensoy, "Uzun zamandır bu tür sokak kedileri için iş yerimin önüne kedi maması koyarak onları besliyorduk. Bu iki kedi bir ay önce iş yerinin önüne geldiler ve iş yerine girerek önce bizi denediler. Baktılar bizden bir zarar gelmiyor dışarıya çıkmayarak iş yerinde kalmaya başladılar. Biz de veterinere götürerek kontrollerini ve aşılarını yaptırdık. Artık akşamları burada kalıyorlar” dedi.
“Kediler için iş yerinin camına yazı astık” Haylaz ismini verdiği kedi yüzünden birkaç defa belediyeye vatandaşlar tarafından şikayet edildiğini de belirten Güvensoy, “Haylaz, geceleri vitrine çıkarak caddeden geçen insanlara bakıyor. Haylaz’ı vitrinde gören vatandaşlar da bizim kedileri içeriye zorla kapatarak eziyet ettiğimizi düşünerek belediyeye şikayet ediyorlar. Ama işin aslı öyle değil. Kediler bu durumlarından memnunlar. Bu tür şikayetlerin bir daha olmaması için dükkanın kapısına kedilerin de fotoğraflarının olduğu 'Kediler zorla kapatılmamıştır, soğuk hava sebebi ile beslenip sevgiyle barınmaları sağlanmaktadır' diye yazı astık” şeklinde konuştu.
“Müşterilerimiz kedilerden şikayetçi değil” Güvensoy, iş yerine gelen müşterilerin tamamına yakınının bu duruma olumlu tepki gösterdiğini ifade ederek, “Bazı müşterilerimiz gün içerisinde kedileri sevmeye bile geliyor. Şimdilik bir hayvan sever olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Onların iş yerinde yaptıkları yaramazlıklar da bize zevk veriyor” diye konuştu.

30 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı