Hayati Kamhi İçin Sinagog!da Tören Düzenlendi

Çengelköy ' deki evinde intihar eden işadamı Jak Kamhi ' nin oğlu Hayati Kamhi için sinagogda tören düzenlendi. Törene Kamhi ailesinin yanı sıra eski Başbakanlardan Tansu Çiller de katıldı.
İsak Haleva Rahmi Koç Kürşad Tüzmen Ünal Aysal Jak Kamhi 


Hayati Kamhi için Beyoğlu ' ndaki Neve Şalom Sinagogu ' nda tören düzenlendi. Törene Jak Kamhi, eşi, oğulları Cefi Kamhi ile Kerim Kamhi, Hayati Kamhi ' nin eşi Camilla Kamhi, kızları ve ilk eşinin yanı sıra eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eşi Özer Çiller, Meclis Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Musevi Cemaati'nin ruhani lideri İsak Haleva, eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, işadamları Erdoğan Demirören, İsmet Ulusoy, Rahmi Koç, Vitali Hakko, Musevi cemaatinden çok sayıda kişi, Hayati Kamhi ' nin arkadaşları ve yakınları katıldı. Törende Kamhi ' nin ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Törene katılan Tansu Çiller, Hayati Kamhi ' nin memleketini çok seven bir babanın evladı olduğunu belirterek, “Bizzat birlikte çalıştığımız bir işadamıydı. Hayati Bey iyi bir işadamıydı, aile babasıydı. Kendisine Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin” dedi.

İsak Haleva ise, “Büyük acılar içerisindeyiz. Ne denebilir. Mekanı cennet olsun” diye konuştu. Düzenlenen törenin ardından Hayati Kamhi ' nin cenazesi defnedilmek üzere Ulus ' ta bulunan Musevi Mezarlığı ' na götürüldü.

6 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı